INFONET-468X60-BANNER

Vikendica na holandskom ostrvu sa fasadom od ribraskih mreža

06.08.2014. | Inhabitat

Ova predivna vikendica na holandskom ostrvu Teksel je projektovana od strane biroa Benthem Crouwel Architects da podseti na tradicionalne šupe koje se mogu videti širom ostrva. Ove tradicionalne šupe ili „schapenboeten“ karakteriše zabatni krov i koriste se za skladištenje sena i alata koje se koriste na farmama. Moderni dom je odeven u staklo, što pruža njegovim stanarima panoramski pogled na rustični pejzaž koji spaja nebo i more.

Teksel je najveće od holandskih Vaden ostrva, i ono je naseljeno u velikoj meri sa lokalnim ribarima i stadima ovaca. Vikendica predstavlja spokojno mesto za beg smešteno u bujnom području nedaleko od mora. Kuća se usklađuje sa pejzažom, gde svaki fasadni otvor uokviruje spektakularne poglede na prirodu.

Kuhinja i dnevna soba pružaju panoramske poglede na ostrvo zahvaljujući prozorima od poda do plafona. Drugi sprat se može pohvaliti sa pogledima na more i peščane dine, a spavaća soba ima nadrealan pogled na nebesko prostranstvo. Svaki pogled daje stanarima kuće jedinstveni osećaj spojenosti sa prirodom bez potrebe da napuštaju kuću.

U prizemlju je prostor podeljen na oblast kuhinje/dnevne sobe, kupatila i spavaće sobe. Veliki stakleni zidovi produžavaju unutrašnjost ka okolnom vrtu i eliminišu potrebu za veštačkim osvetljenjem tokom dana.

Arhitektonski biro Benthem Crouwel Architects je prekrio spoljašnju fasadu sa obojenim ribarskim mrežama koje daju domu jedinstvenu teksturu i izgled, uz odavanje počasti istoriji ove oblasti.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;