IZOLACIJA-468X60-BANNER

Misteriozne jame pronađene na gradilištu najvećeg nebodera u Koreji

01.08.2014. | Inhabitat

Misteriozne jame su se pojavile na gradilištu nebodera „Lotte World Tower“ u Seulu - projekat arhitektonskog biroa Kohn Pedersen Fox koji će postati najviša građevina na Korejskom poluostrvu. U početku je pojava jama primećena na dva puta u blizini gradilišta sa jednim metrom širine i 20cm dubine. Sada se čini da je susedno jezero počelo da se smanjuje. Ovo su jako zabrinjavajući znaci za graditelje najviše kule u Koreji.

Pored pojava rupa, postoje izveštaji da je obližnje jezero počelo misteriozno da se smanjuje, sa nivoom vode koje je palo sa pet na 4,3 metara. Tim inženjera, ekologa i stručnjaka je pozvano da proceni situaciju i uslove na gradilištu. Prisustvo podzemne vode koja može dolaziti iz jezera je primetio profesor Univerziteta Kvandong.

Neboder će biti novo korporativno sedište kompanije Lotte Group, čija je ćerka firma Lotte Construction zadužena za izgradnju i teži LEED sertifikaciji. Neboder će obuhvatati transportna čvorišta javnog prevoza, maloprodajni i stambeni prostor, kancelarije, hotel, vidikovac i druge javne površine.

Do sada je izgrađeno 123 sprata, „ali bi ubrzana cirkulacija podzemne vode mogla da ugrozi tlo na području“, rekao je profesor Park Čang-kun za AP. Najavljeni završetak nebodera „Lotte World Tower“ je u 2016. godini.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;