Super tanki solarni paneli ukrašavaju modularnu vikendicu u Italiji

24.07.2014. | Inhabitat

Vikendica „Green Zero“, delo arhitektonskog biroa Studio di Architettura Daniele Menichini, predstavlja novu interpretaciju modularnog stanovanja koje teži da bude više nalik mestu za beg od svakodnevnice nego mesto za život. Minimalistički dizajn obezbeđuje postavljanje strukture u skoro svakom okruženju, bilo to plaža ili dvorište.

Kuća „Green Zero“ se napaja sa tanko-solarnim panelima, a izgrađena je od drvenih prefabrikovanih elemenata na vrhz temelja od prirodnog kamena. Pored solarnog sistema i prefabrikacije, kuću karakteriše integrativni sistem sakupljanja kišnice i drenažni sistem.

 

Enterijer se oslanja na jednostavni dizajn, koji oživljava zahvaljujući akcentima boje širom vikendice sa jednom spavaćom sobom. Iako je kuća napravljena za dvoje, ima dovoljno prostora da stane mnogo više ljudi ukoliko prilika iskrsne.

Jednostavna zavesa odvaja kupatilo od ostatka enterijera - prostor dekorisan sa ogromnim pločicama sa šarama i fotografijama. Ogromni prozori koji se otvaraju ka vrtu i tremu čine kuću povezanu sa prirodom, što omogućava stanarima da se dodatno odmore među zelenilom.

Modularna vikendica može da izdrži širok spektar vremenskih uslova i sredina zahvljajući svom inovativnom dizajnu. Ova konkretna stambena jedinica se nalazi u Trevizu, Italija, ali ona bi isto tako vrlo lako mogla biti postavljena u sred pustinje ili ledene tundre.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...
Шумадинац 15.06.2020.
Нема разлога да се и јужни део пруге не изг...