Nemačka reinterpretacija kućice na drvetu

24.07.2014. | Büro 24/7

Nova generacija luksuznog dizajna kućica na drvetu pretvara dečije snove u stvarnost. Kada govorimo o kućicama na drvetu, u kojima bi se čak i najzagriženiji stanovnik grada osećao kao kod kuće, nemačka kompanija Baumraum vodi glavnu reč.

Baumraum je vodeća kompanija specijalizovana za projektovanje i izgradnju kućica na drvetu. Sa projektima ostvarenim širom sveta, Baumraum je poznat po svom modernom, futurističkom pristupu kojim uspeva održati istinski „duh“ kućice na drvetu. Imperativ je zaštiti prirodu i imati najmanji mogući uticaj na okolinu prilikom izgradnje i integracije objekata.

Jedno od njihovih posebno uspešnih rešenja jeste kućica „Djuren“ na severu Nemačke koja savršeno prikazuje filozofiju kompanije - luksuzno malo skrovište sa prirodno-futurističkim dizajnom visoko na četiri noge.

Eliptičan oblik kućice se savršeno uklopio u šumovitu okolinu. Elipsasto jezgro se nalazi na četiri čelična potporna stubića, dok je drvenom konstrukcijom pričvršćena za drveće.

Tu su još i dve manje terase koje vode s vrha kućice prema tlu. Enterijer je minimalističan i udoban ispunjen jastucima i ugodnim ležajima. Cela ideja podređena je idealnom mestu za odmor i beg od stresa.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bane 28.02.2021.
U čl.2. Ugovora koji su vlasnici stanova za...
Zvezdan 23.02.2021.
Ovo je samo zanimljivost za nas. Naše zelen...
Куриња 17.02.2021.
Када креће са радовима?
Sulja Besir 09.02.2021.
Jeli radite u Austriju imamo 270 m2 tarasei...
Saurus 08.02.2021.
Liči na bledu kopiju Karađorđevog trg u Bat...