Nemačka reinterpretacija kućice na drvetu

24.07.2014. | Büro 24/7

Nova generacija luksuznog dizajna kućica na drvetu pretvara dečije snove u stvarnost. Kada govorimo o kućicama na drvetu, u kojima bi se čak i najzagriženiji stanovnik grada osećao kao kod kuće, nemačka kompanija Baumraum vodi glavnu reč.

Baumraum je vodeća kompanija specijalizovana za projektovanje i izgradnju kućica na drvetu. Sa projektima ostvarenim širom sveta, Baumraum je poznat po svom modernom, futurističkom pristupu kojim uspeva održati istinski „duh“ kućice na drvetu. Imperativ je zaštiti prirodu i imati najmanji mogući uticaj na okolinu prilikom izgradnje i integracije objekata.

Jedno od njihovih posebno uspešnih rešenja jeste kućica „Djuren“ na severu Nemačke koja savršeno prikazuje filozofiju kompanije - luksuzno malo skrovište sa prirodno-futurističkim dizajnom visoko na četiri noge.

Eliptičan oblik kućice se savršeno uklopio u šumovitu okolinu. Elipsasto jezgro se nalazi na četiri čelična potporna stubića, dok je drvenom konstrukcijom pričvršćena za drveće.

Tu su još i dve manje terase koje vode s vrha kućice prema tlu. Enterijer je minimalističan i udoban ispunjen jastucima i ugodnim ležajima. Cela ideja podređena je idealnom mestu za odmor i beg od stresa.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...
Шумадинац 15.06.2020.
Нема разлога да се и јужни део пруге не изг...