Nemačka reinterpretacija kućice na drvetu

24.07.2014. | Büro 24/7

Nova generacija luksuznog dizajna kućica na drvetu pretvara dečije snove u stvarnost. Kada govorimo o kućicama na drvetu, u kojima bi se čak i najzagriženiji stanovnik grada osećao kao kod kuće, nemačka kompanija Baumraum vodi glavnu reč.

Baumraum je vodeća kompanija specijalizovana za projektovanje i izgradnju kućica na drvetu. Sa projektima ostvarenim širom sveta, Baumraum je poznat po svom modernom, futurističkom pristupu kojim uspeva održati istinski „duh“ kućice na drvetu. Imperativ je zaštiti prirodu i imati najmanji mogući uticaj na okolinu prilikom izgradnje i integracije objekata.

Jedno od njihovih posebno uspešnih rešenja jeste kućica „Djuren“ na severu Nemačke koja savršeno prikazuje filozofiju kompanije - luksuzno malo skrovište sa prirodno-futurističkim dizajnom visoko na četiri noge.

Eliptičan oblik kućice se savršeno uklopio u šumovitu okolinu. Elipsasto jezgro se nalazi na četiri čelična potporna stubića, dok je drvenom konstrukcijom pričvršćena za drveće.

Tu su još i dve manje terase koje vode s vrha kućice prema tlu. Enterijer je minimalističan i udoban ispunjen jastucima i ugodnim ležajima. Cela ideja podređena je idealnom mestu za odmor i beg od stresa.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...