Nemačka reinterpretacija kućice na drvetu

24.07.2014. | Büro 24/7

Nova generacija luksuznog dizajna kućica na drvetu pretvara dečije snove u stvarnost. Kada govorimo o kućicama na drvetu, u kojima bi se čak i najzagriženiji stanovnik grada osećao kao kod kuće, nemačka kompanija Baumraum vodi glavnu reč.

Baumraum je vodeća kompanija specijalizovana za projektovanje i izgradnju kućica na drvetu. Sa projektima ostvarenim širom sveta, Baumraum je poznat po svom modernom, futurističkom pristupu kojim uspeva održati istinski „duh“ kućice na drvetu. Imperativ je zaštiti prirodu i imati najmanji mogući uticaj na okolinu prilikom izgradnje i integracije objekata.

Jedno od njihovih posebno uspešnih rešenja jeste kućica „Djuren“ na severu Nemačke koja savršeno prikazuje filozofiju kompanije - luksuzno malo skrovište sa prirodno-futurističkim dizajnom visoko na četiri noge.

Eliptičan oblik kućice se savršeno uklopio u šumovitu okolinu. Elipsasto jezgro se nalazi na četiri čelična potporna stubića, dok je drvenom konstrukcijom pričvršćena za drveće.

Tu su još i dve manje terase koje vode s vrha kućice prema tlu. Enterijer je minimalističan i udoban ispunjen jastucima i ugodnim ležajima. Cela ideja podređena je idealnom mestu za odmor i beg od stresa.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...