Kućni oblak: Luster koji će oduševiti odrasle i decu

17.07.2014. | Büro 24/7

Ričard Klarkson (Richard Clarkson), poput mnogih dizajnera, voli da eksperimentiše sa bojama, materijalima i teksturama. Luster u obliku oblaka koji grmi jedan je od zanimljivih primera njegovih eksperimentisanja.

Slika oblaka na nebu inspirisala je mnoge umetnike i dizajnere. Pre nekoliko godina, holandski slikar Berndnaut Smilde smislio je način da se stvori oblak u zatvorenom prostoru. Autor je reproducirao gomilu dima uz pomoć kontrolisanja temperature, vlažnosti i osvetljenja u prostoriji. Oblikovani oblak bio je u stanju da preživi svega nekoliko trenutaka.

Oblak Ričarda Klarksona konstruisan je malo drugačije. Odgovarajući na promene u prostoru stvara osećaj grmljavine i efekt oluje kroz zvuk i svetlost. Oblak je opremljen senzorima za pokret, mikrofonima i zvučnikom. Rasvetnim telom upravlja se pomoću daljinskog upravljača koji omogućuje korisniku mogućnost različitih postavki.

Možda se dvoumimo oko funkcionalnosti oblaka kao izvora svetlosti, ali dizajneru pre svega priznajemo originalnost. S estetskog stajališta ovo je zanimljiv komad nameštaja i možete ga nabaviti po ceni od 3.500 dolara.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...
Ljubinka 09.04.2019.
Da li se na zidove koji su krecenim prajmer...
Maks 04.04.2019.
Političari treba da shvate da se autoput, o...