Kućni oblak: Luster koji će oduševiti odrasle i decu

17.07.2014. | Büro 24/7

Ričard Klarkson (Richard Clarkson), poput mnogih dizajnera, voli da eksperimentiše sa bojama, materijalima i teksturama. Luster u obliku oblaka koji grmi jedan je od zanimljivih primera njegovih eksperimentisanja.

Slika oblaka na nebu inspirisala je mnoge umetnike i dizajnere. Pre nekoliko godina, holandski slikar Berndnaut Smilde smislio je način da se stvori oblak u zatvorenom prostoru. Autor je reproducirao gomilu dima uz pomoć kontrolisanja temperature, vlažnosti i osvetljenja u prostoriji. Oblikovani oblak bio je u stanju da preživi svega nekoliko trenutaka.

Oblak Ričarda Klarksona konstruisan je malo drugačije. Odgovarajući na promene u prostoru stvara osećaj grmljavine i efekt oluje kroz zvuk i svetlost. Oblak je opremljen senzorima za pokret, mikrofonima i zvučnikom. Rasvetnim telom upravlja se pomoću daljinskog upravljača koji omogućuje korisniku mogućnost različitih postavki.

Možda se dvoumimo oko funkcionalnosti oblaka kao izvora svetlosti, ali dizajneru pre svega priznajemo originalnost. S estetskog stajališta ovo je zanimljiv komad nameštaja i možete ga nabaviti po ceni od 3.500 dolara.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...