INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Pametna „plutajuća soba“ u šik apartmanu u Bruklinu

14.07.2014. | Inhabitat

Kada su vlasnici ovog dupleksa u Bruklinu odlučili da naprave dodatnu dečju sobu koja će smestiti njihovu rastuću porodicu, izgledalo je neizbežno sakaćenje prostora i žrtvovanje prostornosti ovog stana. Ali zahvaljujući kreativnoj genijalnosti projektanata u birou Barker Freeman, takvi kompromisi nisu bili neophodni.

Rešenje arhitekata iz biroa Barker Freeman je bilo da stvore „plutajuću sobu“ - delimično zastakljenu kocku sa kliznim vratima koja stvara odvojene prostore za decu bez prekidanja vizuelne veze između dva sprata i prostornog osećaja stana.

Kako bi zadržali dvospratne visine plafona u stanu, plutajuća soba je izdignuta 30 inča (76,2cm) od poda, dok je donji jaz ispunjen sa trakama stakla. Dugi i horizontalni zastakljeni paneli se ponavljaju na gornjem delu dodate prostorije kako bi se dovršila iluzija plutajućeg prostora. Zastakljene trake na dnu kocke pružaju pogled na dnevnu sobu u nivou ispod.

Klizna vrata od tamnog oraha deli dečiju sobu od postojećeg prostora i uparena su sa stepeništem od orahovine. Eksterijer plutajuće sobe je zadržan beo kako bi odgovarao završnim materijalima i nameštaju u enterijeru kao što su orman i sto.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;