Pametna „plutajuća soba“ u šik apartmanu u Bruklinu

14.07.2014. | Inhabitat

Kada su vlasnici ovog dupleksa u Bruklinu odlučili da naprave dodatnu dečju sobu koja će smestiti njihovu rastuću porodicu, izgledalo je neizbežno sakaćenje prostora i žrtvovanje prostornosti ovog stana. Ali zahvaljujući kreativnoj genijalnosti projektanata u birou Barker Freeman, takvi kompromisi nisu bili neophodni.

Rešenje arhitekata iz biroa Barker Freeman je bilo da stvore „plutajuću sobu“ - delimično zastakljenu kocku sa kliznim vratima koja stvara odvojene prostore za decu bez prekidanja vizuelne veze između dva sprata i prostornog osećaja stana.

Kako bi zadržali dvospratne visine plafona u stanu, plutajuća soba je izdignuta 30 inča (76,2cm) od poda, dok je donji jaz ispunjen sa trakama stakla. Dugi i horizontalni zastakljeni paneli se ponavljaju na gornjem delu dodate prostorije kako bi se dovršila iluzija plutajućeg prostora. Zastakljene trake na dnu kocke pružaju pogled na dnevnu sobu u nivou ispod.

Klizna vrata od tamnog oraha deli dečiju sobu od postojećeg prostora i uparena su sa stepeništem od orahovine. Eksterijer plutajuće sobe je zadržan beo kako bi odgovarao završnim materijalima i nameštaju u enterijeru kao što su orman i sto.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...