IZOLACIJA-468X60-BANNER

Kuća Savana od transportnih kontejnera

03.07.2014. | Inhabitat

Umetnik i dizajner Hulio Garsija (Julio Garcia) je napravio svoju kuću od starih transportnih kontejnera u gradu Savana u američkoj državi Džordžija. Upotrebljena su dva transportna kontejnera od 12 metara koja su razdvojena sa dodatnim krovom, a postavljeno je puno prozora kako bi se prostor ispunio svetlošću. Upotreba drveta i svetlih boja je učinila ovu jednosobnu kuću pravim domom za poznatog umetnika.

Kuća Savana projekat je sklonište Hulija Garsije od urbanog života Majamija i Bruklina. Ukupna površina ove kuće je 74 metara kvadratnih i sadrži u sebi spavaću sobu, kupatilo, dugačku otvorenu kuhinju i veliki dnevni boravak.

Cela kuća je na betonskim stubovima, koji nose čelične noseće grede na koje je kuća postavljena. Osim što su kontejneri međusobno smaknuti, odvojeni su i drvenim dodatkom širine 2 metara koji je prekriven krovom.

Veliki drveni trem okružuje kuću i povezan je stepeništem sa dvorištem. Unutra su, kao što se vidi i na fotografiji, upotrebljavane svetle boje i ima puno otvora koji propuštaju prirodnu svetlost unutar. Bela kuhinja koja se nalazi uz zadnji zid ima ulogi i umetničke galerije.

Pored kuhinje se nalazi kupatilo a iza toga je smeštena spavaća soba. Kuća je projektovana na takav način da se uvek može dodati još jedan transportni kontejner kako bi se napravila još neka prostorija.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;