IZOLACIJA-468X60-BANNER

Eko-hotel Endemico je predivno zeleno odmaralište u Meksiku

03.06.2014. | Inhabitat

Hotel Endemico je predivno malo eko naselje sa 20 mini koliba koje se nalaze oko sat vremena južno od granice Meksika i SAD-a. Projektovan od strane biroa Gracia Studio, hotel je smešten na obronku brda iznad meksičke planinske vinske regije u Dolini Gvadalupe u Baji, Meksiko. Sobe su projektovane tako da odaju utiskom deluks apartmana za kampovanje, a one se nalaze iznad zemlje kako bi smanjile svoj uticaj na okolni pejzaž.

Eko-hotel se nalazi na oko 100 hektara kampusa „Encuentro Guadalupe“ koji pored hotela sadrži stambeno naselje i vinariju. Hotel čine 20 soba/koliba koje su napravljene od čelika i nalaze se na štulama.

Svaka luksuzna soba od 20 metara kvadratnih sadrži kupatilo, terasu i oganj od gline, i pruža prelepe poglede na dolinu. Zajednički bazen i đakuzi su utopljeni u padinu brda, tako da posetioci mogu da uživaju u panoramskim pogledima dok se brčkaju.

Projekat je nastojao da minimizira svoj uticaj na okruženje i da poštuje prirodu na svaki mogući način. Zbog toga, projektanti su se odlučili da izgrade kolibe/sobe na štulama kako bi minimizirali njihov uticaj na zemljište. Čelik i drvo je korišćeno u izgradnji soba, a kako ovi materijali stare oni će se sve više uklapati u pejzaž vremenom.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...

;