INFONET-468X60-BANNER

Eko-hotel Endemico je predivno zeleno odmaralište u Meksiku

03.06.2014. | Inhabitat

Hotel Endemico je predivno malo eko naselje sa 20 mini koliba koje se nalaze oko sat vremena južno od granice Meksika i SAD-a. Projektovan od strane biroa Gracia Studio, hotel je smešten na obronku brda iznad meksičke planinske vinske regije u Dolini Gvadalupe u Baji, Meksiko. Sobe su projektovane tako da odaju utiskom deluks apartmana za kampovanje, a one se nalaze iznad zemlje kako bi smanjile svoj uticaj na okolni pejzaž.

Eko-hotel se nalazi na oko 100 hektara kampusa „Encuentro Guadalupe“ koji pored hotela sadrži stambeno naselje i vinariju. Hotel čine 20 soba/koliba koje su napravljene od čelika i nalaze se na štulama.

Svaka luksuzna soba od 20 metara kvadratnih sadrži kupatilo, terasu i oganj od gline, i pruža prelepe poglede na dolinu. Zajednički bazen i đakuzi su utopljeni u padinu brda, tako da posetioci mogu da uživaju u panoramskim pogledima dok se brčkaju.

Projekat je nastojao da minimizira svoj uticaj na okruženje i da poštuje prirodu na svaki mogući način. Zbog toga, projektanti su se odlučili da izgrade kolibe/sobe na štulama kako bi minimizirali njihov uticaj na zemljište. Čelik i drvo je korišćeno u izgradnji soba, a kako ovi materijali stare oni će se sve više uklapati u pejzaž vremenom.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;