INFONET-468X60-BANNER

Kancelarijski sto za kojim sedi 125 zaposlenih - dugačak čak 335 metara

28.04.2014. | EGO Magazine

The Barbarian Group je višestruko nagrađivana njujorška marketinška agencija; nakon prethodnih osam godina provedenih u jednom prostoru, članovima tima je preselo trčkaranje, otvaranje i zatvaranje vrata po nebrojenim pregrađenim prostorijama, do odvojenih sala za sastanke i “zakazivanje saradnje po projektu”.

Zato su se opredelili za koncept “otvorenog plana” te su “bacili oko” na jedinstven poslovni prostor koji zauzima čitavu etažu, odnosno više od 2.000 kvadratnih metara kancelarijskog prostora u Chelsea oblasti, zapadno od Menhetna.

Odabrali su arhitektu: Klajv Vilkinson (Clive Wilkinson) je oblikovao novi prostor, definišući ga ustalasanom radnom površinom, dugom čitavih 335 metara, za kojom će sedeti svi zaposleni – a ima ih 125oro! U intervjuu koji je dao za New York Times, Vilkinson je objasnio da je ideja potekla od nešto ranije verzije sličnog rešenja koje je primenio za londonsku agenciju 2004. godine; supresto te dužine ima površinu od oko 410 kvadrata, materijalizovanih poput daske za surfovanje – od slojeva šper-ploča, sa radnom površinom od MDF-a (Medium Density Fiberboard).

Taj “sto”, vredan 300.000 američkih dolara, formira sedam krivina, a prostora ima za 175 radnih mesta. Izrada je poverena firmi iz Kalifornije, Machineous; do Njujorka je transportovan u delovima (dimenzija koje mogu ući u lift!); sastavljanje je realizovano na licu mesta, a završni smolasti sloj je nanesen za dan i po.

Direktor Bendžamin Palmer izneo je podatak da je ovo rešenje firmu koštalo manje nego što bi iznosili troškovi opremanja pojedinačnim stolovima i komodama!

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;