PRIJAVA-468X60-BANNER

Sistem Olla omogućava da deca izgrade svoj nameštaj kao Lego

14.04.2014. | Gizmag

Ako deci date i najmanju priliku da budu kreativni, oni će je sigurno iskoristiti. To je razlog zašto je modularni nameštaj dizajniran specijalno za decu je potencijalno sjajna ideja. Olla je upravo to, nudeći deci svih uzrasta priliku da izgrade sopstveni nameštaj u Lego stilu.

Olla je prilično zgodno nazvana po Ole i Ela, deci Jensa Otersteda (Jens Otterstedt), koji je stvorio ovaj sistem kao odgovor na zahteve svoje dece za novim nameštajem. Sistem je, što je prilično iznenađujuće, inspirasan Lego igračkom, sa istim principima koji važe za oba proizvoda: što više komada posedujete, širi opseg predmeta može da se izgradi. Nažalost, Olla sistem je dosta skuplji nego Lego.

 

Otersted traži javno finansiranje sistema Olla, i trebu mu 250.000 dolara kako bi pretvorio svoju ideju u stvarnost. Ukoliko uložite više od 6 dolara, dobićete individualnu Olla komponentu ukoliko potrebni cilj bude dostignut. Međutim, ulog između 228 i 2.255 dolara će vam doneti nagradu koja sadrži kompletan komad nameštaja. Isporuka nije uračunata.

Raznovrsnost komada nameštaja koji se mogu konstruisati koristeći Olla sistem je impresivan: stolice, stolovi, police, kreveti, kreveci, klupe, i mnogi drugi. Olla komponente dolaze u nizu različitih boja, što znači da deca mogu da izraze svoju kreativnost i mešanjem i spajanjem komponenti istih ili različitih boja. Svaka komponenta se učvršćuje sa drugom korišćenjem samo četiri različite vrste konektora.

Video snimak ispod prikazuje decu kako vrše montažu i demontažu Olla sistema.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


DELIGHT-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;