Kompanija Philips predstavila providnu LED sijalicu koja izgleda kao klasična sijalica

04.04.2014. | Gizmag

Nije tajna da su LED sijalice daleko efikansije od tradicionalnih inkandescentnih sijalica. Jedna mana ipak postoji, a to je drugačiji izgled od sijalica na koji su ljudi naviknuti. Kompanija Philips je upravo predstavila novu providnu LED sijalicu koja ima tradicionalni oblik i izgled klasične sijalice, ali sa prednostima efikasnosti koje savremena rasveta donosi.

 

Pored očuvanja tradicionalnog oblika sijalice, Philips je takođe dizajnirao da njihova providna LED sijalica ima isti tip osvetljenja koji korisnici očekuju od tradicionalne sijalice. Pored toga, ona je izgrađena na takav način da može da emituje svetlost u svim pravcima, umesto fokusiranja na određenu oblast kao što mnoge LED sijalice rade.

Sama sijalica je 40-to vatni ekvivalent koji gura do 470 lumena, i uz to je dimabilna, što joj omogućava malo više raznovrsnosti za korišćenje u različitim okruženjima u kući. Poseduje temperaturu boje od 2700K, što je topla bela svetlost, slična većini inkandescentnih sijalica.

Kompanija Philips planira da učini dostupnom ovu sijalicu u julu ove godine, sa maloprodajnom cenom od 8,99 evra po komadu.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...