Kompanija Philips predstavila providnu LED sijalicu koja izgleda kao klasična sijalica

04.04.2014. | Gizmag

Nije tajna da su LED sijalice daleko efikansije od tradicionalnih inkandescentnih sijalica. Jedna mana ipak postoji, a to je drugačiji izgled od sijalica na koji su ljudi naviknuti. Kompanija Philips je upravo predstavila novu providnu LED sijalicu koja ima tradicionalni oblik i izgled klasične sijalice, ali sa prednostima efikasnosti koje savremena rasveta donosi.

 

Pored očuvanja tradicionalnog oblika sijalice, Philips je takođe dizajnirao da njihova providna LED sijalica ima isti tip osvetljenja koji korisnici očekuju od tradicionalne sijalice. Pored toga, ona je izgrađena na takav način da može da emituje svetlost u svim pravcima, umesto fokusiranja na određenu oblast kao što mnoge LED sijalice rade.

Sama sijalica je 40-to vatni ekvivalent koji gura do 470 lumena, i uz to je dimabilna, što joj omogućava malo više raznovrsnosti za korišćenje u različitim okruženjima u kući. Poseduje temperaturu boje od 2700K, što je topla bela svetlost, slična većini inkandescentnih sijalica.

Kompanija Philips planira da učini dostupnom ovu sijalicu u julu ove godine, sa maloprodajnom cenom od 8,99 evra po komadu.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milica Pozega 15.04.2021.
Zelim da me obavestite kad igde da se prija...
Marko 14.04.2021.
Kako se prijaviti za zamenu stolarije na ku...
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...