IZOLACIJA-468X60-BANNER

Sićušni prefabrikovani radni prostori koji se mogu montirati za samo par sati

18.02.2014. | Inhabitat

Nakon neuspešnih pokušaja pronalaska mira i tišine za rad kod kuće, melburnški dizajner Džejson Fremder je počeo da radi u svom automobilu. To iskustvo ga je navelo da stvori mali optimizovani prostor za rad i rekreaciju koja će mu olakšati da balansira svoj privatni i profesionalni život. Zajedno sa svojim tastom i arhitektom Selvinom Blekstounom, on je stvorio kapsulu Harvin (Harwyn pod), mali prefabrikovani radni prostor koji može da se montira na licu mesta za manje od pet sati.

Inspirisani sa mehaničkom snagom i visokim nivoom zaštite koji se mogu naći u evropskom dizajnu luksuznih automobila, Harvin kapsula može da se koristi kao atelje, rekreativni prostor ili kao tiho mesto za rad. Ona dolazi potpuno opremljena sa elektroopremom i nameštajem, uključujući sto i ormane sa podesivim policama, i može se pohvaliti sa svetlucavom metalnom fasadom.

Harvin kapsula dolazi u tri varijante - Prestižna, Profesionalna i Luksuzna - zajedno sa prilagođenim funkcijama kao što je LED osvetljenje, televizor, zastori na daljinsko upravljanje i vrhunski sistem ozvučenja.

Sve što je potrebno za podizanje prefabrikovane kocke je prostor od dva i po metra sa dva metra. Harvin kapsule su projektovane da premaše rejting većine domaćih i komercijalnih projekata u pogledu energetske efikasnosti, ali zvanični energetski rejting za kapsule zavise od pojedinosti na lokaciji, kao i od izabranih opcionih dodataka.

Izgrađene sa dvostrukom barijerom od australijskog sunca, prefabrikovani radni prostori imaju spoljašnji omotač koji deluje kao inicijalna barijera protiv sunčevog zračenja, dok niz potpuno izolovanih strukturalnih panela pruža drugi sloj.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ime 08.12.2022.
Narod je bio prisiljen da zida bez papira j...
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...

;