INFONET-468X60-BANNER

Interaktivne Konture

17.12.2013. | Transmaterial

Konture je niz interaktivnih tapiserija stvorenih od strane kompanije Bare Conductive u saradnji sa Fabiom Antinorijem (Fabio Antinori) i Alicjom Pitlevskom (Alicja Pytlewska). Naručilac tapiserija je MAK Muzej primenjene i savremene umetnosti u Beču, i one predstavljaju metaforu velike razmere ideje davanja života tekstilnoj koži.

U srži interaktivnih tapiserija nalaze se kapacitivni senzori primenjeni na podlozi objekta korišćenjem provodnih boja. Ovi senzori reaguju na prisustvo osobe u njihovoj neposrednoj blizini i mogu da prate individualno kretanje pojedinaca.

Konstantno modulisani ambijent, koji se pokreće interakcijom sa okolinom - sastavljen u realnom vremenu i podseća na okruženje slično medicinskim laboratorijama - služi kao akustična povratna sprega koja aludira na odnos između nauke i tela.

Apstraktna geometrijska ornamentika koja povezuje pojedinačne senzore tapiserije kako bi se formirali veći obrazci inspirisan je od strane dizajna Vinera Verkštata (Wiener Werkstätte) za muzejsku kolekciju.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;