PRIJAVA-468X60-BANNER

Kuća za samo 150 funti

03.12.2013. | Index

Kuća farmera Majkla Baka (Michael Buck) izgleda kao nešto što biste inače videli u holivudskim filmovima epske fantastike, ali ono što je još zanimljivije jeste priča koja postoji iza nje. Naime, izgradnja ove kuće koštala je samo 150 britanskih funti, a u izgradnji su korišćeni samo prirodni materijali. Budući da u kući nema struje, plina ili vode, mesečni troškovi su niski.

Gospodin Bak je kuću iznajmio, a trenutni stanar najam plaća svežim mlekom i pavlakom. Kuća je izgrađena za samo osam meseci, a Bak je prilikom izgradnje koristio mešavinu ilovače, šljunka i slame. Ukratko, kuću od tridesetak kvadrata izgradio je sam, a čak ni za prozore nije trošio novac već je izrezao vetrobranska stakla starih kamiona.

Mnogi misle kako je u kući hladno, ali spomenuta mešavina materijala odlično izoluje, a valja spomenuti i kako je plafon dodatno izolovan ovčijom vunom kako bi dodatno zadržao toplinu. Naravno, u kući se nalazi i peć na drva. Kuća se osvetljava svećama i fenjerima, toalet je odvojen od kuće, a kada se nalazi napolju i po potrebi se unosi u kuću.

„Hteo sam dokazati da kuće ne moraju biti skupe. Živimo u društvu u kojem provodimo živote otplaćujući hipoteke, a to je nešto u čemu malo ko uživa“, rekao je Bak koji je kuću planirao izgraditi a da ne potroši ni peni, ali ipak se preračunao i na kraju je morao kupiti još slame i dodatni alat.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;