INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Prvi podvodni hotel u Africi

20.11.2013. | Inhabitat

Odmaralište sa pet zvezdica stvara uzbudljiv (i pozitivni) novi obrt u frazi „spavanje sa ribama“ sa njihovim najnovijim podvodnim delom hotela. Projektovana od strane švedske kompanije Genberg Underwater Hotels, ova inovativna potopljena soba je najnovije obeležje odmarališta The Manta Resort, malog luksuznog hotela smeštenog na ostrvu Pemba u Tanzaniji. Podvodna soba, prva takve vrste u Africi, kombinuje vrhunsku udobnost i luksuz sa smelom podvodnom avanturom.

Projektovan od iste kompanije koja je stvorila The Utter Inn, podvodno odmaralište usidreno u sred jezera u Švedskoj, novi plutajući dodatak Manta odmaralištu je potopljen 4 metara ispod jednog od najbogatijih koralnih grebena u Indijskom okeanu.

Pored podvodne spavaće sobe, plutajuća trospratna struktura takođe nudi prohodni krov, kupatilo, kao i dnevni boravak na nivou mora. Noću, podvodni reflektori oko prozora spavaće sobe privlači i osvetljava noćni život u moru, uključujući i oktopode i raže.

Od svog otvaranja ovog meseca, samo je šest srećnih gostiju imalo prilike da provede neko vreme u ovoj Podvodnoj sobi. Soba košta 1.500 američkih dolara za noć za dve osobe, ili 900 dolara po noći za samce.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;