Majkrosoft aplikacija za 3D štampanje za Windows 8.1

18.11.2013. | Gizmag

Kompanija Majkrosoft (Microsoft) je objavila aplikaciju za 3D štampanje za operativni sistem Windows 8.1 nazvanu 3D Builder. Ona omogućava korisnicima da pregledaju, dizajniraju i pripreme objekte za štampu i obuhvata biblioteku izmenjivih objekata kako bi pomogala korisnicima da se upoznaju sa softverom.

Majkrosoft naglašava pristupačnost 3D Builder-a, opisujući ga kao „zabavim“ i „lakim za korišćenje“. U blog postu koji najavljuje objavljivanje aplikacije, Kristina Libi (Kristina Libby) iz kompanije Majkrosoft kaže: „Ulazimo u uzbudljivu novu eru u kojoj će svako moći da kreira i odštampa trodimenzionalne objekte. Zamisliti da ste u mogućnosti da odštampate rezervni deo za kućni aparat, ili da stvorite sopstvenu liniju nakita minđuša uz pomoć 3D štampača.“

Podrška za 3D štampanje je urođena za Windows 8.1, što znači da operativni sistem ima ugrađenu funkcionalnost, kao što je „plug and play“ mogućnost za 3D štampače. On takođe prepoznaje različite tipove fajlova za 3D štampanje, tako da objekti koji su dizajnirani u drugim aplikacijama, ili koji su preuzeti sa interneta mogu biti odštampani.

Softver 3D Builder je besplatan i dostupan za preuzimanje sa internet stranice Windows Store.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...