INFONET-468X60-BANNER

Bloc'd Sofa koja može biti nameštena tako da odgovara vašim potrebama

25.10.2013. | Gizmag

Više puta smo pisali o nameštaju koji je dizajniran da bude maksimalno funkcionalan u malom prostoru. Ovo je u poslednje vreme trend, kako se životni prostor u urbanim sredinama sve više smanjuje. Multifunkcionalni i modularni nameštaj pomažu u olakšavanju ovog problema, ali sa sofom Bloc'd, dizajner Skot Džons (Scott Jones) se takođe igrao sa idejom podsticanja veze sa nemeštajem koji će dovesti do toga da on bude deo vašeg života dugo.

Bloc'd Sofa je jednostavan komad modularnog nameštaja dizajniran tako da može da se menja kako bi odgovarao različitim prilikama. Sofa ima čelični i drveni ram koji podržava kolekciju blokova od čvrste pene različitih oblika i veličina koje se mogu postaviti na mnogo različitih načina kako bi se stvorile brojne razne konfiguracije sedenja.

Džons, industrijski dizajner sa sedištem u Vašingtonu, SAD, kaže da je inspiracija za Bloc'd Sofa bila „da pokušam da razumem zašto čuvamo neke objekte, dok druge bacamo“. Nastavlja: „Koje kvalitete naše omiljene stvari imaju? Želeo sam da stvorim komad nameštaja koji otelotvoruje te kvalitete.“

Priča o Bloc'd sofi počinje sa „gomilom odbačenog nameštaja pored kojeg sam ja (Džons) prošao na njujorškom trotoaru. Uvek je interesantno videti šta ljudi bacaju, ali sam pomislio da bi bilo interesantnije shvatiti šta su zadržali i zašto. Pored sentimentalnosti, otkrio sam da su jednostavni, intuitivni i upotrebni objekti češće čuvani, ali negovani predmeti su takođe razigrani i nude redovnu interakciju, prilagođavanje i skrivene elemente iznenađenja.“

Stoga se Bloc'd sofa igra sa idejom da „što se više zabavljamo, i što imamo više interakcije sa predmetom, veća je verovatnoća da će on postati dragoceno bogatstvo“. To znači da je Bloc'd sofa dizajnirana sa dugovečnošću u vidu, sa višestrukim konfiguracijama koje smanjuju verovatnoću da će doći vreme da vam ona ne bude korisna ili zanimljiva, a interaktivni element promene rasporeda smanjuje osećaj da je ovo samo još jedan komad nameštaja koji ćete brzo baciti.

Džons je trenutno „u potrazi sa pogodnim proizvođačem“ za Bloc'd sofu, ali dok se to ne desi, prima pojedinačne porudžbine preko svoje internet stranice.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LAYHER
LAYHER
BEOGRAD-ZEMUN
www.layher.rs

MOGAL
MOGAL
BEOGRAD-ZEMUN
www.mogal.rs

ROCA
ROCA
ZAPREŠIĆ
www.hr.roca.com

DECOR FOIL
DECOR FOIL
BEOGRAD

TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;