Rupa za odmor na Univerzitetu u Seulu

24.10.2013. | Arch Daily

Prvi sprat spavaonice Univerziteta u Seulu je prvobitno bio prazan parking prostor. Prostor koji se nalazi između stubova koji su pridržavali glavne kancelarije u zgradi se koristio samo za pušenje i skladištenje bicikala. Mesto je bilo suviše mračno i neefikasno i svakako je očajnički bilo potrebno da bude prepravljeno.

Saradnja projektantskog biroa UTTA sa studentima arhitekture Univerziteta u Seulu dovela je do projektovanja rešenja koje će postati mnogo više od jednostavnog odmorišta.

Projekat je započet sa ciljem da se zameni prazan prostor sa novoprojektovanom „rupom“ za odmor koja bi služila kao mesto gde studenti i zaposleni mogu da se odmaraju i opuštaju. Pre rekonstrukcije, veliki stubovi koji su pridržavali strukturu iznad bi izazvali neprijatan osećaj težine u prostore.

Kako bi ublažili ovo, drveni paneli su postavljeni tako da prekriju stubove i dodatno poboljšaju atmosferu implementacijom više fluidnog i prostranog dizajna. Razmak samih drvenih panela dozvoljava nesmetani prolaz svetlosti, zvuka i vazduha u prostor i pojačava koncept fleksibilnosti. 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...