PRIJAVA-468X60-BANNER

Rupa za odmor na Univerzitetu u Seulu

24.10.2013. | Arch Daily

Prvi sprat spavaonice Univerziteta u Seulu je prvobitno bio prazan parking prostor. Prostor koji se nalazi između stubova koji su pridržavali glavne kancelarije u zgradi se koristio samo za pušenje i skladištenje bicikala. Mesto je bilo suviše mračno i neefikasno i svakako je očajnički bilo potrebno da bude prepravljeno.

Saradnja projektantskog biroa UTTA sa studentima arhitekture Univerziteta u Seulu dovela je do projektovanja rešenja koje će postati mnogo više od jednostavnog odmorišta.

Projekat je započet sa ciljem da se zameni prazan prostor sa novoprojektovanom „rupom“ za odmor koja bi služila kao mesto gde studenti i zaposleni mogu da se odmaraju i opuštaju. Pre rekonstrukcije, veliki stubovi koji su pridržavali strukturu iznad bi izazvali neprijatan osećaj težine u prostore.

Kako bi ublažili ovo, drveni paneli su postavljeni tako da prekriju stubove i dodatno poboljšaju atmosferu implementacijom više fluidnog i prostranog dizajna. Razmak samih drvenih panela dozvoljava nesmetani prolaz svetlosti, zvuka i vazduha u prostor i pojačava koncept fleksibilnosti. 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 01.02.2023.
Zemljiste je bilo opstinsko,kupili smo ga i...
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...

;