INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Vikendica Vindö na ivici provalije

08.10.2013. | Dezeen

Ova drvena kuća za odmor se nalazi na ivici klisure na ostrvu Vindö u Stokholmskom arhipelagu i projekat je švedskog arhitektonskog biroa Strömma Projekt. Biro je projektovao prizemnu kuću koja se nalazi na nizu crnih betonskih stubova koji kuću izdižu iznad klisure, tako da su okolna stabla u nivou očiju sa prozorima.

Eksterijer od tamnog drveta je okružen zaštićenim tremom, preko koga se pristupa u kombinovanu kuhinju, dnevnu sobu i trpezariju, dok su dve spavaće sobe za decu povezane sa igraonicom i nalaze se pored kupatila i saune.

Veliki prozori pružaju obilje prirodne svetlosti i nude poglede na okolnu šumu i strehu sa izloženim drvenim gredama sa sve četiri strane kuće.

Svetlo drvo oblaže zidove, plafone i podove u celoj kući, a takav enterijer je upotpunjen sa drvenim nameštajem i kuhinjskim elementima. „Paleta materijala je jednostvana i suštinski ukorenjena u lokalnim građevinskim tradicijama“, rekle su arhitekte.

Drvene stepenice vode dole do otvorenog trema ispod glavne kuće, odakle se na kraju uske staze može pristupiti maloj šupi punoj drveta za loženje.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;