INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Stambeni kompleks za zaposlene u „Fejsbuku“ će koštati 120 miliona dolara

07.10.2013. | Blic

U saradnji sa građevinskim preduzećem “Sent Anton partners”, kompanija “Fejsbuk” planira da izgradi stambeni kompleks u kome će uglavnom živeti njeni zaposleni. Procenjuje se da će realizacija projekta nazvanog “Anton Menlo” koštati oko 120 miliona dolara. Kompleks će se prostirati na površini od 10 jutara (1 jutro je 40,46 ari) pored autoputa 101 u Menlo Parku (Kalifornija).

Od “Fejsbuk grada” površine 59.000 kvadratnih metara, do sedišta kompanije moći će da se dođe pešice ili biciklom. U stambenom kompleksu će biti 35 garsonjera, 208 jednosobnih stanova, 139 dvosobnih stanova, dok će za rukovodioce biti izgrađeno 12 trosobnih stanova.

Kompanija “Sent Anton partners” je vlasnik zemljišta i ona će (a ne “Fejsbuk”) graditi kompleks po projektu arhitektonskog studija “KTGY Group”. Fejsbuk će finansirati 15 stambenih jedinica koje će biti ponuđene onima sa najnižim prihodima i u narednih 55 godina njih će zaobilaziti vrtoglavi rast kirija u Silicijumskoj dolini.
 
Radovi treba da počnu ovog meseca, a izgradnja će trajati 24 meseca. Kada sve bude završeno, naselje će na 59.000 kvadratnih metara, između ostalog, nuditi sledeće pogodnosti: samoposlugu sa gotovom hranom “Grab & go”, kafić, sport-kafe, prodavnicu za popravku bicikala, spa-centar za kućne ljubimce sa dnevnim boravkom za pse, agencije za šetanje kućnih ljubimaca i park za pse. Osim toga, radnje za hemijsko čišćenje, punktove za predaju pošiljki, zatvoreni i otvoreni spa centar, centre za jogu i teretane sa ličnim trenerima, bazen nalik na one u turističkim centrima i deo sa bungalovima, kao i zabavno-rekreativni tematski centar na krovu.

Na ovoj fotografiji Zakerberg posmatra maketu “Fejsbukovog” Zapadnog kampusa u društvu arhitekte Frenka Gerija, a ne predloženog stambenog kompleksa

Stanovi će zaposlenima biti dostupni po ceni od 2.000 dolara mesečno, što je manje od cena obližnjih stanova, ali ipak dovoljno da Zakerberg i zaradi koji dolar. Fejsbuk se nada da će tim potezom otkloniti potrebu zaposlenih da razmišljaju o svakodnevnim zadacima, poput prevoza, i da će umesto toga više moći da se koncentrišu na kreativni posao.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;