I sijalica i baterijska lampa

24.09.2013. | Gizmag

Vrlo je moguće da imate jednu od onih punjivih baterijskih lampi, koja se nalazi priključena na utičnicu kada nije u upotrebi. Iako možda nećete moratu da brinete da li će baterije prestati da rade kada vam ona konačno zatreba, ona ipak provodi dosta vremena zauzimajući utičnicu ne radeći ništa. Proizvod Bulb Flashlight muzeja MoMA, sa druge strane, pored toga što je baterijska lampa, ona je i LED sijalica.

Sijalica se može postaviti u svim standardnim grlima, a koristi šest vati energije za proizvodnju svetlosti ekvivalentnu sijalici od 40 vati sa užarenim vlaknom. Sve dok sijalica ostaje u tom grlu, ona ostaje napunjena.

U slučaju nestanka struje ili neke druge situacije kada vam je baterijska lampa potrebna, korisnik može samo da je odvrne, proširi njenu ručku, stisne prekidač i to je to - imate polu-instant baterijsku lampu. Navodno je u stanju da radi tri sata pre nego što joj je potrebno punjenje, a njene sijalice bi trebalo da traju najmanje 60.000 sati upotrebe.

Bulb Flushlight je dostupna u MoMA (Muzej moderne umetnosti u Njujorku) za 45 dolara, a za članove muzeja cena je 40,5 dolara.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


PROMO TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...