I sijalica i baterijska lampa

24.09.2013. | Gizmag

Vrlo je moguće da imate jednu od onih punjivih baterijskih lampi, koja se nalazi priključena na utičnicu kada nije u upotrebi. Iako možda nećete moratu da brinete da li će baterije prestati da rade kada vam ona konačno zatreba, ona ipak provodi dosta vremena zauzimajući utičnicu ne radeći ništa. Proizvod Bulb Flashlight muzeja MoMA, sa druge strane, pored toga što je baterijska lampa, ona je i LED sijalica.

Sijalica se može postaviti u svim standardnim grlima, a koristi šest vati energije za proizvodnju svetlosti ekvivalentnu sijalici od 40 vati sa užarenim vlaknom. Sve dok sijalica ostaje u tom grlu, ona ostaje napunjena.

U slučaju nestanka struje ili neke druge situacije kada vam je baterijska lampa potrebna, korisnik može samo da je odvrne, proširi njenu ručku, stisne prekidač i to je to - imate polu-instant baterijsku lampu. Navodno je u stanju da radi tri sata pre nego što joj je potrebno punjenje, a njene sijalice bi trebalo da traju najmanje 60.000 sati upotrebe.

Bulb Flushlight je dostupna u MoMA (Muzej moderne umetnosti u Njujorku) za 45 dolara, a za članove muzeja cena je 40,5 dolara.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milica Pozega 15.04.2021.
Zelim da me obavestite kad igde da se prija...
Marko 14.04.2021.
Kako se prijaviti za zamenu stolarije na ku...
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...