IZOLACIJA-468X60-BANNER

Staklena kancelarija u Šangaju

24.09.2013. | Dezeen

Zidovi prepuni sa ogledalima i stakleni plafoni transformišu ovaj kancelarijski enterijer u Šangaju u lavirint reflektovane svetlosti i čudesnog sveta maštarija. Šangajski arhitektonski biro AIM Architecture projektovao je enterijer kancelarijskog prostora za Soho China, investitora koji stoji iza projekta Galaxy Soho Zahe Hadid i Vangđing Soho projekta.

Kancelarije se nalaze u okviru kompleksa zgrada Fuxing Plaza. Prostor funkcionše kao izložbeni salon, tako da su arhitekte želele da pokažu kupcima sirove kancelarijske prostore koji su raspoloživi za iznajmljivanje.

„Pošto kompanija Soho iznajmljuje kancelarije u ovoj zgardi u golom stanju, glavna ideja projekta je da se pokaže klijentima šta oni zapravo dobijaju, a u isto vreme dodati notu inspirativnog luksuza u njima“, rekle su arhitekte.

Ventilacioni kanali i druge instalacione cevi su vidljive kroz kontinuirani stakleni plafon, dok stakleni podovi okružuju pojedinačne sale za sastanke. Particije sa ogledalima se smenjuju sa prozorima, dajući kontrast vizurama između pojedinačnih prostorija i uokvirenim panoramama Šangaja.

„Ovakav pristup gde se koristilo samo staklo omogućava kompleksnost koja nastaje iz prostog izvora“, dodaju arhitekte. Ulaz u kancelarije je preko hodnika skroz obojenog u belo, gde su linije svetlosti reflektovane tako da stvore iluziju beskrajne mreže.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;