INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

LoftCube - Mali prefabrikovani dom

23.09.2013. | Inhabitat

Nemački biro Werner Aisslinger je projektovao malu prefabrikovanu kuću nazvanu LoftCube koja može da se smesti skoro bilo gde kako bi obezbedila udoban dom. Elegantni moderni dom je obložen sa panoramskim prozorima visine od poda do plafona koji ispunjavaju unutrašnjost sa obiljem dnevne svetlosti, i on može biti lako montiran van lokacije i zatim prevežen kamionom ili helikopterom na bilo koju lokaciju.

LoftCube je prefabrikovani dom koji štedi energiju i upotrebu materijala, a projektovan je da ima minimalni uticaj na životnu okolinu. Prozori od 360 stepeni pružaju dovoljno dnevne svetlosti i prirodne ventilacije, uz otvaranje enterijera ka okolini i predivnim pogledima. Prefabrikacija može biti prilagođena sa energetski efikasnim sistemima grejanja i hlađenja, i može biti spojena sa drugim jedinicama kako bi se stvorio modularni LoftCube kompleks.

LoftCube može da se koristi kao mobilni dom za moderne nomade, krovna soba za opuštanje u modernim hotelima, baštenska kućica koja je blizu prirodi, letnjikovac na plaži ili kao minimalistički dom.

Luksuzni, ali ipak mali prefabrikovani dom ima 39 metara kvadratnih, a može biti proširen ka spolja sa opcionim tremom. Unutrašnjost je prilagodljiva takođe - dnevni, kuhinjski i spavaći prostori mogu biti prilagođeni potrebama svakog vlasnika.

Potrebno je samo 5 do 7 dana za postavku LoftCube-a, a jedinice mogu biti rasklopljene za samo dva dana i prevezne kamionom od mesta do mesta. Nebo je granica sa ovim inovativnim prefabrikovanim kućama koje odvode male životne prostore u nove, uzbudljive, visine.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;