IZOLACIJA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Solarna Bauhaus barža: luksuzni život na održivi način

19.09.2013. | Inhabitat

Bauhaus barža je jedinstveni solarni splav koji se može pohvaliti time što ne koristi gorivo uopšte. Izgrađena od strane Jirgena Hubera, nulta energetska barža je projektovana da ponudi „ugljeno-neutralno krstarenje i življenje u najboljem izdanju“. Ugodan splav poseduje solarne panele, obimnu termoizolaciju, kao i efikasan motor koji omogućava brodu da putuje sa što manje uticaja na životnu sredinu.

Jirgen je ugradio skup ideja kako bi smanjio potrošnju energije, brinući uz to da barža bude što je lepše mesto moguće. Svetlarnik i dodatni prozori omogućavaju obilje sunčeve svetlosti, dok velika potpuno zastakljena vrata sprečavaju gubitak toplote. On je takođe izgradio podno grejanje u celoj barži, kao i Art Deco (ili Bauhaus stil) peć iz 1930-ih kako bi održao prostor toplim tokom hladnih zima.

Celokupni prostor od 3,66 sa 14 metara je podeljen na prostor otvorenog salona i kuhinje, dve kabine i kupatilo. Krov, kaže Jirgen, može da se koristi kao prostor za sedenja tokom sunčanih dana.

Na svom internet sajtu, Jirgen je veoma specifičan oko tehničkih detalja, i želi da podstakne druge da slede njegov primer, inkorporirajući vrlo originalne Bauhaus karakteristike pri procesu renoviranja. Barža ima 25 kvadratnih metara fotonaponskih panela koji se mogu pohvaliti sa izlaznom snagom od 1,64kW.

Jirgen je rekao da si Lynch motori idealni za ovu vrstu broda i kanale, a u kombinaciji sa baterijama i solarnom energijom nude realnu altenativu konvencijalnim izvorima energije poput dizela. On kaže da je ovo najefikasnije rešenje dostupno na tržištu, dodajući da ono u Velikoj Britaniji štedi oko dodatnih 25 odsto na izdavanju rečne dozvole.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


TOTPROMET-CHAMELEON-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...
Šef gradilišta 16.05.2023.
Srđane, verovatno si mlad statičar koji kor...

;