Ultratanki solarni krovni paneli

31.07.2013. | Gizmag

Ako su vas estetski problemi do sada sprečavali da kupite solarne panele koje ćete postaviti na vaš krov, ekspanzija kompanije Stafier u fotonaponsku industriju bi vam mogla biti interesantna. Iako je sistem fotonaponskih solarnih panela razvijen u mnogim oblicima i veličinama, ono što je posebno kod novorazvijenih solarnih krovnih panela kompanije Stafier jeste da su oni manje ili više u ravni sa okolnom krovnom pokrivkom, što rezultira u nepromenjenoj estetici krova.

Iako se čine da su izuzetno tanki fotonaponski paneli, oni su u stvari postavljeni u sam krov, zamenjujući crep koji se nalazio na tom mestu. Holandska kompanija tvrdi da je sistem primenjiv na skoro svakoj vrsti krova, i krositi aluminijumski lim da stvori barijeru između solarnoh panela i običnog crepa. Panel veličine četiri crepa može da generiše do 55W električne energije.

Prema kompaniji Red Dot, koja ja nedavno nagradila kompaniju Stafier nagradom za dizajn za ovaj proizvod, sistem je testiran u vazdušnom tunelu u oslovima oluje i utvrđeno je da je vodootporan. Ventilacioni sistem ugrađen u zadnji deo panela ih održava hladnim, što je potrebno jer toplota zapravo kompromituje njihovu efikasnost.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...
Ivana 04.01.2021.
Idealno resenje za kucne uslove,molim vas k...
cica 29.12.2020.
Od ovih 20 do 30 postrojenja bilo bi lepo k...