Ultratanki solarni krovni paneli

31.07.2013. | Gizmag

Ako su vas estetski problemi do sada sprečavali da kupite solarne panele koje ćete postaviti na vaš krov, ekspanzija kompanije Stafier u fotonaponsku industriju bi vam mogla biti interesantna. Iako je sistem fotonaponskih solarnih panela razvijen u mnogim oblicima i veličinama, ono što je posebno kod novorazvijenih solarnih krovnih panela kompanije Stafier jeste da su oni manje ili više u ravni sa okolnom krovnom pokrivkom, što rezultira u nepromenjenoj estetici krova.

Iako se čine da su izuzetno tanki fotonaponski paneli, oni su u stvari postavljeni u sam krov, zamenjujući crep koji se nalazio na tom mestu. Holandska kompanija tvrdi da je sistem primenjiv na skoro svakoj vrsti krova, i krositi aluminijumski lim da stvori barijeru između solarnoh panela i običnog crepa. Panel veličine četiri crepa može da generiše do 55W električne energije.

Prema kompaniji Red Dot, koja ja nedavno nagradila kompaniju Stafier nagradom za dizajn za ovaj proizvod, sistem je testiran u vazdušnom tunelu u oslovima oluje i utvrđeno je da je vodootporan. Ventilacioni sistem ugrađen u zadnji deo panela ih održava hladnim, što je potrebno jer toplota zapravo kompromituje njihovu efikasnost.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...