INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kubične kancelarije „Spicebox“ u Japanu

25.06.2013. | Dezzen

Predstavljamo vam specifičan dizajn kancelarijskog prostora gde su zidovi oljušteni kako bi otkrili sale za sastanke u ovoj kancelariju u Jokohami, Japan, projekat dizajn studija Nendo.

Kancelarija za digitalnu marketinšku agenciju „Spicebox“ sastoji se od sedam pravougaonih sala za sastanke dizajnirane tako da izgledaju kao drvene kutija, svaka različite veličine i završne boje.

„Ime kompanije simbolizuje sposobnost isporučivanja iznenađenja i zadovoljstva, kao niz različitih nadražaja koji dolaze iz kutija“, objašnjavaju dizajneri.

Zdepasti zidovi se krive ka spolja kako bi otkrili zastakljeni ulaz sa zvaku kancelariju. Svaki prostor ima potpuno belu unutrašnjost, što je u kontrastu sa tamnim podovima i plafonima okolnog prostora.

Svaka kutija se „otvara“ na malo drugačiji način, suptilno povezujući eneterijer i eksterijer, i oblikovajući vidokrug kako bi se stvorio prostorni doživljaj u kome se svaka kutija razotkriva posmatraču kako se on kreće po kancelariji.

Neprivlačni kancelarijski uređaji, kao što su fotokopir mašina i kante za smeće mogu biti sakriveni iza sala za sastanke, ostavljajući veći prostor slobodnim za redove stolova.

„Naša ideja je bila da napravimo ne samo enterijer kutija, već i područje oko njih u aktivno kancelarijsko okruženje gde ljudi mogu da rade i komuniciraju“, kažu u dizajn studiju Nendo.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;