INFONET-468X60-BANNER

Korozivni beton zaustavlja gradnju najviše zgrade u Kini

22.03.2013. | Dezzen

Beton napravljen od neobrađenog peska iz mora je pronađen u najmanje 15 objekata trenutno u izgradnju u Šenženu, uključujući i u zgradi koja će po završetku biti najviša zgrada na svetu, što ih dovodi u opasnost od rušenja.

Preduzeta istraga koja je objavljena prošle nedelje je otkrila da su 15 objekata u gradu delom izgrađena od betona napravljenog sa morskim peskom umesto sa rečnim peskom, uključujući i Ping'an međunarodni finansijski centar od 660 metara, za koga se očekuje da će biti druga najviša zgrada na svetu.

Iako je jeftini pesak iz mora isplativ i nudi uštedu izvođačima, soli i hidrati koji su prisutni u njemu mogu da korodiraju armaturu tokom vremena, što na kraju može dovesti do slabljenja konstrukcije i rušenja zgrade.

Zavod za izgradnju grada Šenžen je utvrdio da je 31 preduzeće prekršilo pravila industrije i naredilo je obustavu poslovanja za osam kompanija na godinu dana u gradu, izveštava Blumberg.

Izgradnja je sada zaustavljena na Ping'an međunarodnom finansijskom centru, koji je projektovan od strane američkog arhitektonskog biroa Kohn Pedersen Fox i koji se gradi od 2009. godine.

Poput mnogih kineskih gradova, Šenžen prolazi kroz pomamu građevinske aktivnosti, sa mnoštovom poznatih arhitektonskih firmi, poput OMA i Mecanoo koji rade u gradu. OMA je nedavno osvojila konkurs za projektovanje poslovnog nebodera, što će biti drugi projekat ove firme posle zgarde Šenžen berze. Biro Mecanoo radi na kulturnom kompleksu u okrugu Longang, dok se okrug Futian (okrug veći od Menhetna) preprojektuje od strane biroa SWA Group kako bi se stvorile pešačke i zelene površine.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


LAFARGE-300X250-BANNER
MAKSPLAST-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;