Podzemni javni toalet pretvoren u kafić

12.03.2013. | Gradjevinarstvo.rs

Mi smo definitvno obožavaoci reciklaže ovde u redakciji portala Gradjevinarstvo.rs, ali objekat „The Attendant“ jeste reciklaža na način koji retko viđamo - i ne bismo imali ništa protiv da vidimo ponovo. Kada su stanovnici Londona, Pit Tomlinson i Ben Rasel videli natpis „Za iznajmljivanje“ ispred napuštenog podzemnog viktorijanskog toaleta, oni su iz nekog razloga bili inspirisani da transformišu taj prostor u šik urbani kafić.

Bez sumnje nakon dobrog čišćenja industrijskim sredstvima, par je počeo da radi na lokalu, pa je čak i restaurirao mnoge od originalnih karakteristika toaleta, uključujuči i popločane zidove, podove i pisoare Doulton & Paisley iz 1890. godine.

Pisoari su dobro oprani i ispolirani, a zatim pretvoreni u klupe za sedenje za lokalne obožavaoce piva. Iako je rekonstrukcija prilično inovativna, mi bismo oklevali pre naručivanja kakvih kolača.

Adekvatno nazvan „The Attendant“, kafić je otvoren prošlog meseca i radoznali (ili da kažemo hrabri) londonci mogu da ga pronađu pod zemljim u ulici Foli (Foley Street) u londonskom naselju Ficrovija (Fitzrovia).

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Mima 12.04.2021.
Gde i kome se treba prijaviti za subvenciju...
Zoja 12.04.2021.
Molim vas kako mogu da se prijavim, uvela b...
Nataša 12.04.2021.
Zanima me kako i kome se prijavljujem za iz...
Nadja 11.04.2021.
Molim Vas recite za izolaciju kako mogu da ...
Žikica 09.04.2021.
Super, mnogima od nas je pomoć bitna. Inte...