Modularflex - modularna prenosiva skloništa

06.03.2013. | Gizmag

Argentinski dizajneri Matias Alter i Matias Karizo su stvorili Modularflex - sklonište u slučaju prirodne katastrofe kao odgovor na ono što oni vide kao nedostatak sa drugim dizajnom istog tipa. Generalno, alternative ili zahtevaju sklapanje na licu mesta, što može zahtevati stručnost; ili dolaze unapred sklopljene, što je teško za transport i neefikasno. Jednostavni sistem sklapanja Modularflex-a zaobilazi oba problema.

Karizo je izjavio da je moguće prevesti do sedam jedinica u prostoru veličine jednog transportnog kontejnera. Modularflex se isporučuje upakovan, što znači da jedinice mogu da se raspodele viljuškarom, bez potrebe za kranom. Dizajneri tvrde da troje ljudi može da sastavi Modularflex za 30 minuta - zidovi sa šarkama imaju jednostavan mehanizam zaključavanja.

Sklapanje se nužno ne izjednačava sa labavošću. Skloništa su napravljena od izolacionih panela sličnim onima koji se koriste za hladne sobe supermarketa, što ih čini pogodnim za temperature između -21˚C do +49˚C.

Dizajneri su u pregovoru sa argentinskim rudarskim kompanijama i vojskom. Očekuje se da cena jedne jedinice od 7,5 metara kvadratnih bude 38.000 argentinskih pezosa (oko 5.800 evra).

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Suza 06.05.2021.
Kako se odrzavaju betonske kade?
Biljana 05.05.2021.
U mnogim zgradama u bg place se grejanje in...
Marko 05.05.2021.
Sve piše, osim kako i gde da se prijavimo.....
Vesna 04.05.2021.
Kako mogu da se prijavim za tu subvenciju k...
Ozrenka 03.05.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije na ...