Konvertabilna sofa pretvara se u trpezarijski sto i stolice

28.02.2013. | Gizmag

U gradovima gde stalno rastuća populacija treba da se stisne u postojećoj urbanoj matrici, životni prostor je luksuz. To znači da sve više i više ljudi traže (uglavnom iz nužde) nameštaj sa dvostrukom namenom koji štedi prostor transformišući se i ispunjavajući različite potrebe u različito vreme. Prigodno nazvana Konvertabilna sofa (Convertible Sofa), dizajnerke Julije Kononenko, jeste najnoviji pokušaj da se ispuni ova rastuća potreba.

Konvertabilna sofa je nameštaj koji se transformiše iz sofe u trpezarijski sto i šest stolica. U svom obliku sofe, on ima drveno kućište sa višebojnim jastucima koje čine leđa i sedalo. U obliku stola i stolice, jastuci postaju stolice, dok se drvena baza otvara tako da se formira sto.

Kononenko je rekla da se „prototip testira u fabrici“, i da postoje planovi da on bude komercijalno dostupan u budućnosti. Sva pitanja koja se odnose na dizajn - konkretno, koliko su stabilna leđa sofe i kako su donji delovi stolica uskladišetni u sofi - biće odgovoreni putem „fotografija prvog serijskog uzorka“. Do tada ćemo morati da se koristimo maštom.

Konvertabilna sofa je najnoviji u nizu transformabilnih nameštaja dizajniranih da služe više funkcija o kojima smo pisali u poslednjih nekoliko meseci.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Suza 06.05.2021.
Kako se odrzavaju betonske kade?
Biljana 05.05.2021.
U mnogim zgradama u bg place se grejanje in...
Marko 05.05.2021.
Sve piše, osim kako i gde da se prijavimo.....
Vesna 04.05.2021.
Kako mogu da se prijavim za tu subvenciju k...
Ozrenka 03.05.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije na ...