INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Moderne ukopane vile u Paragvaju

13.02.2013. | Inhabitat

Dve kuće ušuškane na kosoj parceli u Paragvaju su pokrivene dalekosežnim lučnim krovovima koji odgovaraju topografiji lokacije. Specifičan projekat je delo biroa BAUEN Architects i on je lepo integrisan u okviru bujnog zelenog pejzaža, dok niz detalja, kako unutra, tako i spolja, odaju luksuzan ali održivi utisak.

Biro BAUEN je bio veoma zabrinut da li će uspeti da osigura da ove eko-luksuzne kuće u Paragvaju imaju relativno mali uticaj na životnu sredinu, tako da su veći deo samih kuća ušukali u zemlju. Prozori duple visine omogućavaju prodor prirodne svetlosti u ono što bi inače bila pećina, dok zemlja izoluje kuću i obezbeđuje optimalne temperature tokom cele godine.

Prirodni materijali kao što su kamen i drvo su usklađeni sa valovitim zelenim brdima i takođe daju kućama rustičan izgled bez da žrtvuju komfor bilo kog stvorenja. Unutrašnjost je relativno minimalistička, a dve kuće imaju ukupno 600 metara kvadratnih površine.

Iako je svetlo plavi bazen i njegovi oštri uglovi u suprotnosti sa mekim, krivolinijskim linijama projekta, nama se dopada sveopšti utisak koji ovaj projekat daje.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;