INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Pratite put trampoline

15.01.2013. | Gizmag

Ako vas šetanje, džogiranje ili biciklizam ne vraća dovoljno u prirodu, možda će skakutanje duž naizgled beskrajnog trampolina puta inspirisati vaše unutrašnje dete. "Fast Track" (Brza traka) je dizajnirana da uradi upravo to. Ova instalacija, koja se proteže na 51 metar, nalazi se u Nikola-Lenivets šumi u Rusiji i pruža posetiocima jedinstvenu priliku da skaču i da se igraju.

Stvorena od strane estonskog arhitektonskog studija Salto, Brza traka se odlično uklapa u svoje okruženje kao veoma inkluzivni rad pejzažne arhitekture. Tokom festivala Archstoyanie, trampolinski put je korišćen od strane posetioca kao zabavan i brz način kretanja sa jednog kraja parka do drugog. Noću je ona pretvarana u jedinstvenu platforumu za izvođačke umetnosti.

"Ona je nešto između atrakcije i instalacije", rekao je arhitekta Karli Luik iz biroa Salto. "Mislim da je većina ljudi veoma uživala... Čak su je i stariji ljudi, i oni koji nisu u dobroj kondiciji koristili, a to je zato što je zabavno."

Ako ste propustili ovaj festival, ne bojte se, još uvek ima vremena da obučete patike za skakanje, pošto će Brza traka ostati trajna atrakcija u Nikola-Lenivets šumi.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;