SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Jedinstveni smeštaj na točkovima

06.11.2012. | Gizmag

Smešten u Methov dolini u Vašingtonu, SAD, Roling Hats (Rolling Huts) nudi gostima smeštaj u nekoliko jedinstvenih eko-koliba na točkovima. Projektovan od strane arhitektonskog biroa Olson Kundig, kolibe su izgrađene imajući ljubitelje prirode na umu, i pružaju privatno utočište od svakodnevnog stresnog života sa besprekidnim pogledima na okolno dramatično planinsko okruženje.

Prateći poslednji trend, kolibe nude jednostavni ali luksuzni smeštaj sa minimalnom frkom. Niskotehnološka i sa malim uticajem na prirodu, svaka koliba ima drvenu konstrukciju sa čeličnim ramom i velikim staklenim zidom koji se otvara ka privatnom dvorištu. Štaviše, ugaoni krovni panel se izgleda oslanja na vrhu pravougaonog stakla, stvarajući povišeni otvor koji omogućava poglede na okolni pejzaž uz potpunu privatnost.

Svaka koliba je blago podignuta sa zemlje, sa čeličnom bazom koja se ne razlikuje toliko od one na kolicima. Četri velika bazna točka omogućavaju da se koliba premesti, dok sama težina i pozadinsko stepenište ankeriše kolibu u mestu, osiguravajući njenu stabilnost.

Unutrašnjost koliba inkorporira otvoreni dnevni boravak u kompletu sa kaminom, minimalističnim modularnim našetajem, povišenom spavaćom platformom za dvoje, malom čajnom kuhinjom sa frižiderom i mikrotalasnom pećnicom, i sa spoljašnjim privatnim portabl toaletom. Kupatilo i tuševi se nalaze na kratkoj udaljenosti u centralno lociranom objektu.

Gosti Roling Hatsa takođe imaju razne pogodnosti dostupne, od različitih aktivnosti na otvorenom, uključujući planinarenje, splavarenje, planinski biciklizam, golf, mušičarenje... do poseta vinarijama i leta balonom. Dolina Methov je takođe dom jednoj od najdužih kros-kantri skijaškoj stazi koja se proteže 193 kilometara.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


hiCAD
hiCAD
NOVI SAD
www.hicad.biz

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;