Jedinstveni smeštaj na točkovima

06.11.2012. | Gizmag

Smešten u Methov dolini u Vašingtonu, SAD, Roling Hats (Rolling Huts) nudi gostima smeštaj u nekoliko jedinstvenih eko-koliba na točkovima. Projektovan od strane arhitektonskog biroa Olson Kundig, kolibe su izgrađene imajući ljubitelje prirode na umu, i pružaju privatno utočište od svakodnevnog stresnog života sa besprekidnim pogledima na okolno dramatično planinsko okruženje.

Prateći poslednji trend, kolibe nude jednostavni ali luksuzni smeštaj sa minimalnom frkom. Niskotehnološka i sa malim uticajem na prirodu, svaka koliba ima drvenu konstrukciju sa čeličnim ramom i velikim staklenim zidom koji se otvara ka privatnom dvorištu. Štaviše, ugaoni krovni panel se izgleda oslanja na vrhu pravougaonog stakla, stvarajući povišeni otvor koji omogućava poglede na okolni pejzaž uz potpunu privatnost.

Svaka koliba je blago podignuta sa zemlje, sa čeličnom bazom koja se ne razlikuje toliko od one na kolicima. Četri velika bazna točka omogućavaju da se koliba premesti, dok sama težina i pozadinsko stepenište ankeriše kolibu u mestu, osiguravajući njenu stabilnost.

Unutrašnjost koliba inkorporira otvoreni dnevni boravak u kompletu sa kaminom, minimalističnim modularnim našetajem, povišenom spavaćom platformom za dvoje, malom čajnom kuhinjom sa frižiderom i mikrotalasnom pećnicom, i sa spoljašnjim privatnim portabl toaletom. Kupatilo i tuševi se nalaze na kratkoj udaljenosti u centralno lociranom objektu.

Gosti Roling Hatsa takođe imaju razne pogodnosti dostupne, od različitih aktivnosti na otvorenom, uključujući planinarenje, splavarenje, planinski biciklizam, golf, mušičarenje... do poseta vinarijama i leta balonom. Dolina Methov je takođe dom jednoj od najdužih kros-kantri skijaškoj stazi koja se proteže 193 kilometara.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...
Ivana 04.01.2021.
Idealno resenje za kucne uslove,molim vas k...
cica 29.12.2020.
Od ovih 20 do 30 postrojenja bilo bi lepo k...