INFONET-468X60-BANNER

Budva dobija kompleks vredan 55 miliona evra

12.09.2012. | E-kapija

Prvi apart-hotel sa pet zvezdica na Jadranu, investicija vredna 55 miliona evra, luksuzni kompleks "Tre cane" pored Jadranskog sajma u centru Budve, biće u potpunosti završen do naredne sezone, do kada će biti i kompletirana i treća, najveća građevina u metropoli turizma.

Kompleks, koji gradi podgorička kompanija "Fab live", na samo pedesetak metara od mora, predstavljaju tri kule, dve staklene od po osam spratova koje su uveliko završene, kao i centralna četrnaestospratnica, koja se privodi kraju i koja predstavlja okosnicu budućeg hotelskog kompleksa.

Budući vlasnici apartmana u hotelu, kojim će gazdovati posebna kompanija, moći će, u dogovoru sa menadžmentom, da ih izdaju u vreme kad ih ne koriste i tako vraćaju novac koji su uložili u njihovu kupovinu. Time će Crna Gora dobiti nov sistem funkcionisanja hotela, koji je odavno prepoznat u vodećim svetskim destinacijama.

- Hotel se prostire na oko 37.000 kvadrata bruto površine i čine ga dve podzemne garaže, zajedničko prizemlje sa kojeg se uzdižu tri zasebne kule, centralna od 14 i dve manje kule od po osam spratova. Kompleks čini 275 luksuznih apartmanskih jedinica, različitog tipa i površine. Unutar apartmana se postavljaju podovi od belog američkog hrasta i merbaua, uz kombinaciju mermera i granita.

"Uz garanciju najbolje stolarije, ulazna vrata će biti sigurnosna sa postavljenom kontrolom ulaza. Kompletan prostor sve tri kule ima ugrađen zaštitni sistem od štetnih gasova, video nadzor, poseban sistem protivpožarne zaštite, kao i postavljenu saobraćajnu signalizaciju. Jedan od noviteta je i sistem kontrole pristupa apartmanima, privatnoj garaži i liftovima, što dodatno garantuje bezbednost budućim stanarima i gostima hotela" - kazao je predsednik kompanije "Fab live" Jovan Popović.

Apart-hotel će objedinjavati tržni, velnes, spa i kongresni centar, a svakako je najatraktivniji bazen površine stotinu kvadrata, koji će biti na poslednjem spratu najveće kule.

Budući vlasnik nekretnine u tom kompleksu je dužan da plaća mesečne obaveze za održavanje u iznosu od 1,5 evra po kvadratu za apartmane i 0,60 evra za poslovne prostore, kao i 5 evra po parking mestu i 7 evra po kubiku tople vode koju će dobijati putem solarnog sistema.

"Tre cane" je, kako je rekao Popović, prva "zelena građevina" u Crnoj Gori jer su prilikom njene izgradnje u potpunosti poštovani svi principi energetske efikasnosti.

- Uz primenu energetski efikasnih materijala, aparata, najsavremenijih sistema i tehnologije koji su dostupni na tržištu, naš cilj je bio da se smanji utrošak energije. "Tre cane" imaju sve preduslove za efikasno korišćenje obnovljivih izvora energije. Mi smo otišli korak dalje u ekološkom i finansijskom procesu buduće eksploatacije objekta. Struktura fasadnih zidova, protivpožarnih aparata i pregradnih zidova, predviđena je kao sistem niskog koeficijenta toplotne provodljivosti. Prema proračunima, štedi se oko 68% energije, u odnosu na ono što je potrebno u klasičnoj potrošnji - naglasio je Popović.

Kako je navedeno na sajtu "Tre cane", svi apartmani imaju sisteme protivpožarne zaštite - sprinkler sistem, multi-split sistem grejanja i hlađenja "Carrier i Daikin", podno grejanje u kupatilima, elektrooprema "Siemens" i "Ave" kao i strukturalni kablovski sistem (telefon, Internet, IPTV, VoIP servis), RTV/SAT, automatsku dojava požara, video interfon i video nadzor.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;