INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Centar lepote u Mađarskoj

14.08.2012. | Arch Daily

Baš kao ljudska koža pod uticajem sunčeve svetlosti, temperaturnim razlikama, gravitacijom i starosti, tako ovaj novi centar lepote u zapadnoj Mađarskoj stalno menja izgled fasade. Veličine 3000m², objekat se nalazi u banjskom gradu Heviz, smešten na obali najvećeg evropskog toplotnog jezera. Dolazak na vekovima staro, blago radioaktivno jezero, bogato sumpornim jedinjenjima i bakterijama, pomoglo je osobama koji boluju od reume i raznim drugim oboljenjima. Danas, banja je popularna destinacija za odmor za ljude svih uzrasta, uključujući i zimski period, jer voda ostaje na udobnoj temperaturi.      

Projekat fasade koju je projektovao arhitektonski biro ZSK, manifestuje se na tri različita načina. 

Prvo, veliki deo fasade će zarasti od strane visećih biljaka čije lišće konstantno raste i menja boju. Drugo, odraz dnevne i sunčeve svetlosti na velikim panelima staklenih fasadnih i prozorskih površina, omogućava da fasada stalno menja izgled tokom dana. I treće, u večernjim satima, različite životne aktivnosti (kafa, vellnes centar, stomatološka ordinacija) ubrizgavaju život u različitim delovima zgrade, i sva dešavanja se mogu videti kroz veliki prozor.

Pored toga, u večernjim satima, bledo zelene staklene fasadne površine su jarko osvetljene od uglova prozora linearnim dinamičmim LED osvetljenjem, što je u suprotnosti sa toplijim žućkastim osvetljenjem enterijera. Ova raznovrsnost različitih boja stakla podseća na zbirke boce parfema i ističe kosinu zgrade.

Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;