PRIJAVA-468X60-BANNER

Novo sedište Google-a u Londonu

02.08.2012. | Gradnja.rs

Radni prostor u kojem nastaju inovacije Google-a već je poznat po kreativnom uređenju, ali zaposleni novoizgrađenog supersedišta kompanije Lerija Pejdža i Sergeja Brina u Londonu imaju priliku i da razvijaju svoje vrtlarske afinitete. 

Naime, ne samo da im je na raspolaganju neverovatnih 14.000 kvadratnih metara prostora opremljenog udobnim, razigranim i inspirativnim nameštajem, nego se svakog dana mogu opustiti od radnih obaveza baveći se uzgojem biljaka. Pravilo glasi da se zaposleni moraju prijaviti na listu čekanja za deo vrta koji će potom uređivati, a kad dobiju svoje parče zemlje, na njemu mogu uzgajati cveće, začine ili čak povrće. Ako neko zapusti svoj vrt – on će biti dodeljen drugom kolegi ili koleginici.

Prostor za vrtlarenje Google-ovih stručnjaka nalazi se na krovu devetospratne upravne zgrade, koje je u potpunosti osmislila firma PENSON, a zelenilo se može uzgajati i na balkonima.

Pored krovnog vrta, nova Google-ova zgrada nudi i teretanu, plesnu dvoranu, nekoliko restorana, kafića, kao i tematskih prostora za kreativne sastanke i predah. Veliki deo nameštaja napravljen je od recikliranih predmeta, pa se u gradnji i opremanju zgrade sve vreme mislilo na ekološke principe.

Povezani tekstovi:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...

;