INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novo sedište Google-a u Londonu

02.08.2012. | Gradnja.rs

Radni prostor u kojem nastaju inovacije Google-a već je poznat po kreativnom uređenju, ali zaposleni novoizgrađenog supersedišta kompanije Lerija Pejdža i Sergeja Brina u Londonu imaju priliku i da razvijaju svoje vrtlarske afinitete. 

Naime, ne samo da im je na raspolaganju neverovatnih 14.000 kvadratnih metara prostora opremljenog udobnim, razigranim i inspirativnim nameštajem, nego se svakog dana mogu opustiti od radnih obaveza baveći se uzgojem biljaka. Pravilo glasi da se zaposleni moraju prijaviti na listu čekanja za deo vrta koji će potom uređivati, a kad dobiju svoje parče zemlje, na njemu mogu uzgajati cveće, začine ili čak povrće. Ako neko zapusti svoj vrt – on će biti dodeljen drugom kolegi ili koleginici.

Prostor za vrtlarenje Google-ovih stručnjaka nalazi se na krovu devetospratne upravne zgrade, koje je u potpunosti osmislila firma PENSON, a zelenilo se može uzgajati i na balkonima.

Pored krovnog vrta, nova Google-ova zgrada nudi i teretanu, plesnu dvoranu, nekoliko restorana, kafića, kao i tematskih prostora za kreativne sastanke i predah. Veliki deo nameštaja napravljen je od recikliranih predmeta, pa se u gradnji i opremanju zgrade sve vreme mislilo na ekološke principe.

Povezani tekstovi:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;