IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kameleon stambeni blok

19.07.2012. | Arch Daily

Kameleon je ogromni stambeni blok, uključujući novi tržni centar i obilje parkirališta u oblasti nekada poznatoj kao Bijlmer. Bijlmer je oblast u Holandiji koja se ponekad smatra getoom. U ovom trenutku, površina prolazi kroz radikalne obnove procesa, a trenutno se pokušava da se pretvori u redovno holandsko predgrađe. Standardne niske kuće zamenjuju 10 stambenih zgrada i zelene površine između njih. Uprkos novom formatu, Bijlmer ostaje egzotično mesto.

 

Supermarket, glomazni program sa ekstenzivnim neprobojnim fasadama je ugrađen u manjim jedinicama koje su aktivirane na 'postolju'. Odavde pokretne stepenice povezuju na sledeći nivo. Na 2. spratu je još jedna samoposluga, lako dostupna od strane javnog parkinga na istom nivou.

Bašta je okružena četiri sprata stambenim blokom koji sadrži 168 apartmana. Strana koja bude okrenuta prema Karspeldref- u štitiće vrt od ulične buke i stvoriće urbani zid. Struktura čini projekat pristupačnim. Velike terase kreiraju dinamične obrasce.

Krivudave stepenice vode u baštu i diferenciraju se u veliko dvorište. Objekat sa 10 ploča i sa 58 stanova počiva na ovom ravnom bloku. To stvara kontru na vodoravnost i postaje "Bilbord" suočavanje sa metroom. Ogromni prozor vizuelno povezuje metro i baštu  i dostiže istu visinu.

Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Srba 02.12.2023.
Zbog čega je naziv "osmeh Vojvodine" promen...
Tanja 24.11.2023.
Čini mi se da ne bi bila loša ni kombinacij...
DARKO 06.11.2023.
Na svake 2 godine ili pred izbore ista prič...
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...

;