INFONET-468X60-BANNER

Stanovnici Grinvič Vilidža u metežu zbog 6 miliona kvadratnih metara proširenja

17.07.2012. | Inhabitat

NYU (New York University) je sveprisutan u Njujorku, danas teško da možete proći kroz ulice grada a da ne vidite jednu od plaketa univerziteta. Sada gradski zvaničnici razmišljaju da li da produže NYU domet čak i dalje, ukoliko univerzitet želi da prisvoji još četiri zgrade u centru grada za svoje kraljevstvo. Ali mnogi, uključujući i glumca Metjua Broderika (Matthew Broderick) se protive širenju, navodeći da će NYU ekspanzija upropastiti već izumirujući kreativni duh Grinvič Vilidža.

NYU navijači i uprava, u korist sticanja zgrade tvrde da će novi sadržaji privlače najveći broj svetskih studenata i nastavnika. Pored četiri školske zgrade u razmatranju, planirano je dodavanje 6 miliona kvadratnih metara u svom repertoaru do 2031. godine, što bi bio najveći objekat u Njujorku. Nove zgrade bi uključivale studentski dom, laboratorije za nauku, učionice i prostor za performanse.

Ali, opozicija ne želi da NYU iskoristi bilo šta više osim poslednje boemske istorije u Vest Vilidžu u školskim zgradama. Na ročištu održanom 29. juna, govorili su mnogi stanovnici ovog naselja, uključujući i Broderika, tražeći da se sačuva ono što je ostalo od komšiluka. Strah od gubitka sunčeve svetlosti i zelene površine je takođe veliki problem za stanovnike susedstva, kao i potencijalno ruglo novih visokih rastućih objekata.

Komisija za planiranje i Gradsko veće očekuju da stanari Grinvič Vilidž-a ovu ideju uzmu u obzir, a glasanje će se obaviti 25. jula.

Povezani tekstovi:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;