PRIJAVA-468X60-BANNER

Stanovnici Grinvič Vilidža u metežu zbog 6 miliona kvadratnih metara proširenja

17.07.2012. | Inhabitat

NYU (New York University) je sveprisutan u Njujorku, danas teško da možete proći kroz ulice grada a da ne vidite jednu od plaketa univerziteta. Sada gradski zvaničnici razmišljaju da li da produže NYU domet čak i dalje, ukoliko univerzitet želi da prisvoji još četiri zgrade u centru grada za svoje kraljevstvo. Ali mnogi, uključujući i glumca Metjua Broderika (Matthew Broderick) se protive širenju, navodeći da će NYU ekspanzija upropastiti već izumirujući kreativni duh Grinvič Vilidža.

NYU navijači i uprava, u korist sticanja zgrade tvrde da će novi sadržaji privlače najveći broj svetskih studenata i nastavnika. Pored četiri školske zgrade u razmatranju, planirano je dodavanje 6 miliona kvadratnih metara u svom repertoaru do 2031. godine, što bi bio najveći objekat u Njujorku. Nove zgrade bi uključivale studentski dom, laboratorije za nauku, učionice i prostor za performanse.

Ali, opozicija ne želi da NYU iskoristi bilo šta više osim poslednje boemske istorije u Vest Vilidžu u školskim zgradama. Na ročištu održanom 29. juna, govorili su mnogi stanovnici ovog naselja, uključujući i Broderika, tražeći da se sačuva ono što je ostalo od komšiluka. Strah od gubitka sunčeve svetlosti i zelene površine je takođe veliki problem za stanovnike susedstva, kao i potencijalno ruglo novih visokih rastućih objekata.

Komisija za planiranje i Gradsko veće očekuju da stanari Grinvič Vilidž-a ovu ideju uzmu u obzir, a glasanje će se obaviti 25. jula.

Povezani tekstovi:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;