SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Tajlandski projekat - stanovi u obliku mahuna na otpadima postojećih objekata

04.07.2012. | Inhabitat

Tajlandske arhitekte Ašavin Laohavišairat, (Achavin Laohavichairat), Montakan Manosong i Perapon Karunvivat su koncipirali fascinantni stan u obliku mahune od otpada postojećih objekata. Umesto gradnje novih objekata u Bangkoku u gustom urbanom pejzažu, projektanti predlažu da se mali stanovi prenesu na postojeće objekte kao što su mahune. Ove parazitske strukture bi onda pročistile otpadne vode kako bi generisale energiju koja im je potrebna za funkcionisanje.

Projektanti sugerišu da bi već postojeći objekti u Bankoku, koji proizvode značajne količine otpadnih voda i čvrstog otpada, napravili odličnu osnovu za svoje nove stanove u stilu mahuna. Svaki dan gradska visokogradnja proizvede 30.000 litara otpadne vode dnevno. To samo može da izdrži futuristička nula - energetska zgrada.

Iako je dobra ideja da se ne plaćaju računi za struju, nejasno je kako stanovnici ulaze i izlaze iz svojih stanova, i  obezbeđuju privatnost kao domaćini. Ovo je i zanimljiv i maštovit koncept, ali se sumnja da će biti implementiran u bliskoj budućnosti.

Linkovi:

Povezani tekstovi:

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;