INFONET-468X60-BANNER

Obnova prestoničkih hotela

17.05.2012. | Bizlife

U narednih godinu dana Beograd će dobiti nekoliko renoviranih hotela, a uz nove koji se grade prestonica će po kvalitetu smeštaja moći da se meri sa ostalim evropskim metropolama.

Tokom leta radnici će imati pune ruke posla, jer počinje sređivanje "Kontinentala", a radovi u hotelima "Metropol", "Falkenštajner" i "Park" ući će u završnu fazu. U julu će, posle petogodišnjeg renoviranja, grčki vlasnik otvoriti vrata "Metropola" prvim gostima. Čitavog proleća odabirana je nova radna snaga.

- Biće otvorena četiri sprata sa sobama, lobi, recepcija i restoran - kažu u ovom hotelu. - Zatim će se postepeno otvarati prodavnice, bazen i spa centar, a svečana proslava biče održana na jesen.

Kada bude završen hotel će imati 246 soba i izuzetno luksuzno opremljene apartmane. Hotel trenutno neće pripadati nijednom svetskom lancu, a nezvanično se procenjuje da je "Grekotel" beogradski kultni hotel koštao 47 miliona evra!

Krajem avgusta u Novom Beogradu najavljeno je otvaranje novog hotela "Falkenštajner". Austrijanci veruju da će završiti hotel i pre vremena i da će 180 soba biti spremno već u avgustu. Za razliku od "Metropola" koji će nuditi uživanje i zabavu, "Falkenštajner" će na 6.000 kvadrata imati poslovni prostor za austrijske firme. Kompletna investicija "teška" je 40 miliona evra.

Renoviranje 126 soba hotela "Park" koštaće "samo" 800.000 evra i trajaće rekordna četiri meseca. Radovi počinju 26. maja, a inventar će biti prenet iz hotela "Kontinetal". Hotel će i dalje imati tri zvezdice i podzemni parking na dva nivoa.

Kada narednog leta bude završeno renoviranje "Kontinetala" spoljašnjost hotela biće ista, ali će objekat nositi svetski brend "Kraun plaza". U kompletno nov enterijer biće uloženo skoro 30 miliona evra, a imaće 420 soba, luksuzne apartmane, 14 kongresnih sala, dva restorana, veći spa centar. Renoviranje počinje 16. jula i trajaće godinu dana.

Beograd nije imao mnogo sreće ni sa renoviranjima hotela. Rekonstrukciju "Jugoslavije" usporavaju razni problemi zbog kojih nikako da ponese ime "Kempinski". Mali hotel "Splendid" je, takođe, godinama zatvoren, iako je vlasnik kvadrat plaćao po 11.000 evra! Retki hoteli koji su bez ikakve pompe u potpunosti rekonstruisani su "Ekscelzior" i "Moskva" u kojem je samo rasveta u kraljevskom apartmanu koštala 15.000 evra.

Beograd definitivno nema sreće sa brendom "Hilton", jer su menadžeri ovog lanca trebali da upravljaju i hotelom u Rajićevoj ulici, ali i na raskrsnici ulica Kralja Milana i Kralja Milutina. Ni slovenački investitor "Korpo" nije izgradio "Hilton" kod stadiona "Marakana", niti su uložili novac u objekat u Čika Ljubinoj ulici.

Najspektakularnije obećanje vezano je za zgradu nekadašnjeg MUP u Ulici kneza Miloša. Tu je 2008. izraelska kompanija "Plaza centri" najavila izgradnju kompleksa od 100.000 kvadrata u kojem bi kruna bio hotel "Šeraton" ili "Hilton" sa sve svetionikom na vrhu zgrade. Sličnu sudbinu imala je i lokacija na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Takovske. Hipo-Alpe-Adrija je dobila dozvolu za gradnju luksuznog hotela, ali je ona preinačena u šoping centar.

Povezani tekstovi sa portala Gradjevinarstvo.rs:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;