INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Obnova pomalo zaboravljenog hotela-Metropol, Beograd

26.04.2012. | Beobuild

Rekonstrukcija hotela Metropol, koja je počela još u proleće 2008. godine nalazi se u završnim fazama izgradnje, a pojedini delovi zgrade se već opremaju nameštajem.

Izgradnja se paralelno izvodi na svim delovima zgrade, ali kako će otvaranje hotela biti fazno tako i radovi u pojedinim delovima brže napreduju. Rekonstukcija je najdalje odmakla na 8. i 9. spratu gde su sobe praktično završene i već se radi na enterijeru, dok su u drugim delovima još uvek u toku grubi radovi.

Prema najavama investitora u junu se planira prvo otvaranje jednog broja soba, hola, recepcije i restorana. Završetak celokupne rekonstrukcije planiran je za septembar ove godine. Delovi hotela koji budu otvoreni biće otvoreni i za posete javnosti, a u planu su aktivnosti poput izložbe o istoriji hotela na Tašmajdanu i čaja u 5 na terasi hotela.                     

Inače, zgrada ovog čuvenog hotela je zaštićena zakonom, pa će kompletna fasada, koju je projektovao Dragiša Brašovan biti očuvana, dok će enterijer doživeti dosta promena kako bi hotel vratio nekadašnji sjaj i slavu. Metropolova nekadašnja klijentela od Elizabet Tejlor i Sofije Loren, do Bobija Fišera i Nila Armstronga, uz nebrojene anegdote i legende o dešavanjima u hotelu daju mu poseban istorijski značaj.

Kada se završi obnova, hotel će nositi kategoriju sa 5 zvezdica i pripadaće čuvenom svetskom lancu.

 Povezani tekstovi sa portala Gradjevinarstvo.rs:

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;