INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Put ka ekonomskom razvoju Ugande uz pomoć kineskog kredita

03.05.2012. | WAN

U narednih nekoliko meseci počeće izgradnja autoputa u Ugandi vredan 350 miliona dolara koji je finansiran od strane kineza. Prema Nacionalnoj agenciji za puteve Ugande (Uganda National Roads Authority), gradnja autoputa će započeti u narednih šest meseci. Kolovoz sa četiri trake će po završetku smanjiti gužve između dva najvažnija grada unutar Gradskog područja Velike Kampale (GKMA - Greater Kampala Metropolitan Area), spajajući Kampalu i međunarodni aerodrom Entebbe.

Autoput od 54 kilometara će značajno smanjiti vreme putovanja između ove dve popularne destinacije sa odprilike jedan i po sat na trideset minuta, i poslednji je u nizu operacija kako bi se olakšala zagušenja u toj oblasti. Vlasti su pokušale da reše velike probleme u saobraćaju u ovom regionu proširivanjem postojećeg puta Kampala-Entebbe. Međutim, troškovi preseljenja obližnjeg stanovništva i fininasijske implikacije otkupa zemljišta su napravile ove operaciju nepraktičnom.

Uz kinesku podršku, nova strategija za izgradnju autoputa od četiri trake je usvojena i očekuje se da će kineska kompanija China Communication Construction Co. Ltd započeti radove na projektu kasnije ove godine. Ekonomija regije GKMA je najača u Ugandi, doprinoseći 40 posto BDP-u zemlje, međutim duga putovanja u i izvan regiona - i posledično eskalirajući putni troškovi - doveli su do potrebe za alternativnom infrastrukturom u Ugandi.

Nacionalna agencija za puteve Ugande objašnjava: "Visoki troškovi transporta su prepreka ekonomskom rastu koji čini situaciju u regionu GKMA neprivlanom za investitore i ugrožava povratak poslovnih aktivnosti. Postoji hitna potreba da se pruži pomoć i olakšaju gradski putevi u Kampali i putnim vezama između Kampale i međunarodnog aerodroma Entebbe."

Linkovi:

Povezani tekstovi sa portala Gradjevinarstvo.rs:

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;