INFONET-468X60-BANNER

Prozor po prozor-tetris (video)

26.04.2012. | Pogledaj

Volite tetris? I studenti sa MIT-a takođe. Osim što uživaju u ovoj igri na uređajima kao što su  mobilni telefoni i kompjuteri, "kompjuterski manijaci" sa najzabavnijeg faksa na svetu poželeli su nešto veći ekran za igru. 

U tome im je poslužila, ni više ni manje, najviša zgrada u Kembridžu, I.M. Peijeva “Zelena zgrada" (Green Building). Kontrolama za igranje su upravljali džojsticima montiranim na podu na najnižem nivou same zgrade.                  

Ovaj betonski gigant sa okvirom modularnih prozora idealan je za vizualne “hackove” što je dokazano u nekoliko navrata, između ostalog i 1998. kada je film “Good Will Hunting” (Dobri Vil Hanting) osim pravog Oskara “osvojio” i MIT verziju kipa, upravo u obliku osvietljenih prozora “Green Buildinga”.

Iako je ovo prva realizovana tetris partija na dotičnoj zgradi, prva pomisao o toj ideji datira još iz davne 1995, kada je tadašnja grupica studenata započela rad na prototipu upravljačkog softvera. Petnaestak godina kasnije, prozori su konačno pretvoreni u tetris blokove. Pogledajte kako je izgledao tetris na najvećem “ekranu” na svetu. 

 

Linkovi:

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;