IZOLACIJA-468X60-BANNER

Praktične prezentacije – najbolji put ka tržištu i kvalitetnom građenju

11.09.2008. | Gradjevinarstvo.rs

Knauf Insulation je u junu imao dve veoma zanimljive prezentacije u cilju direktne komunikacije sa svojim saradnicima, i potencijalnim partnerima, izvođačima, projektantima, ali i tržištem uopšte.

Za svaku pohvalu je kada jedna kompanija ima dobar proizvod (garancija na samu kamenu vunu praktično nema vremensko ograničenje) i kada aktivno radi na unapređenju načina primene rešavanjem konkretnih problema koji se pojavljuju na samom gradilištu, ali, posebno se mora naglasiti značaj uloženog truda na informisanju svih aktera građevinske delatnosti kako bi sistemi koji zaista doprinose kvalitenijoj gradnji i komforu prostora bili šire primenjivani i na taj način unapredili struku uopšte.

Sistem kontaktne fasade sa kamenom vunom

U sali hotela Holiday Inn na Novom Beogradu, 17. juna promovisana je knjiga Sistem kontaktne fasade sa kamenom vunom, autora iz kuće Knauf Insulation, Anđeline Kuzmanović, dipl. inž. građ. i Rodoljuba Ivanovića, dipl. inž. arh. Ovaj priručnik može biti veoma koristan projektantima i izvođačima radova s obzirom da su u njemu, veoma jasno i pregledno, predstavljeni svi problemi i načini njihovog rešavanja kada su u pitanju kontaktne fasade sa ovim izolacionim materijalom.

Knjigu odlikuju pregledni detalji, jasno naznačeni saveti šta treba a šta ne sme da se radi i zašto, te koje su posledice nepridržavanja uputstava proizvođača po vek fasade. Učesnici prezentacije mogli su da razumeju i usvoje date savete i da se uvere u neophodnost pravilnog izolovanja svakog objekta.

Teorijski deo koji se tako mogao zvati samo po obliku ali ne i po praktičnoj korisnosti, upotpunjen je i pokaznim primerom radnika firme Fermax. Tako su svi učesnici mogli da vide na licu mesta koji postupak jedino garantuje trajnost ugrađenog materijala, dobar izgled i dug vek same kontaktne fasade. Među gostima u prepunoj sali bile su i kompanije koje proizvode završne slojeve za kontaktne fasade sa kamenom vunom: Knauf, Jub, Ceresit, Murexin, Röfix, Baumit i Ejot. Na pitanje gosta o garantnim rokovima za kontaktnu fasadu sa kamenom vunom, predstavnici Knauf Insulation-a su odgovorili da garantuju za vunu u toku čitavog života objekta, ali da su u sistemu kontaktne fasade i drugi proizvođači koji pojedinačno garantuju za završne slojeve fasade.

Softver za proračun građevinske fizike

Na drugoj prezentaciji je firma Knauf Insulation predstavila svoj softver za proračun građevinske fizike KnaufTerm. Prezentacija je održana sedam dana nakon prethodne, u utorak 24. juna u hotelu President, u sastavu sportskog centra Kovilovo.

Okupljenim arhitektama i projektantima, predstavnici Knauf Insulation-a skrenuli su pažnju na neophodnost poznavanja i poštovanja postojećih građevinskih propisa kako bi se doprinelo kvalitetnoj gradnji. Glavni deo prezentacije bio je posvećen predstavljanju novog softvera, koji je nastao iz dugogodišnjeg teorijskog i praktičnog iskustva njegovih stvaralaca na polju termičke zaštite objekata. Program nudi niz prednosti, u šta su se posetioci mogli uveriti na licu mesta, ali i nakon prezentacije, ponevši sa sobom free verziju softvera koju su dobili na poklon.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


AUSTROTHERM-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;