Praktične prezentacije – najbolji put ka tržištu i kvalitetnom građenju

11.09.2008. | Gradjevinarstvo.rs

Knauf Insulation je u junu imao dve veoma zanimljive prezentacije u cilju direktne komunikacije sa svojim saradnicima, i potencijalnim partnerima, izvođačima, projektantima, ali i tržištem uopšte.

Za svaku pohvalu je kada jedna kompanija ima dobar proizvod (garancija na samu kamenu vunu praktično nema vremensko ograničenje) i kada aktivno radi na unapređenju načina primene rešavanjem konkretnih problema koji se pojavljuju na samom gradilištu, ali, posebno se mora naglasiti značaj uloženog truda na informisanju svih aktera građevinske delatnosti kako bi sistemi koji zaista doprinose kvalitenijoj gradnji i komforu prostora bili šire primenjivani i na taj način unapredili struku uopšte.

Sistem kontaktne fasade sa kamenom vunom

U sali hotela Holiday Inn na Novom Beogradu, 17. juna promovisana je knjiga Sistem kontaktne fasade sa kamenom vunom, autora iz kuće Knauf Insulation, Anđeline Kuzmanović, dipl. inž. građ. i Rodoljuba Ivanovića, dipl. inž. arh. Ovaj priručnik može biti veoma koristan projektantima i izvođačima radova s obzirom da su u njemu, veoma jasno i pregledno, predstavljeni svi problemi i načini njihovog rešavanja kada su u pitanju kontaktne fasade sa ovim izolacionim materijalom.

Knjigu odlikuju pregledni detalji, jasno naznačeni saveti šta treba a šta ne sme da se radi i zašto, te koje su posledice nepridržavanja uputstava proizvođača po vek fasade. Učesnici prezentacije mogli su da razumeju i usvoje date savete i da se uvere u neophodnost pravilnog izolovanja svakog objekta.

Teorijski deo koji se tako mogao zvati samo po obliku ali ne i po praktičnoj korisnosti, upotpunjen je i pokaznim primerom radnika firme Fermax. Tako su svi učesnici mogli da vide na licu mesta koji postupak jedino garantuje trajnost ugrađenog materijala, dobar izgled i dug vek same kontaktne fasade. Među gostima u prepunoj sali bile su i kompanije koje proizvode završne slojeve za kontaktne fasade sa kamenom vunom: Knauf, Jub, Ceresit, Murexin, Röfix, Baumit i Ejot. Na pitanje gosta o garantnim rokovima za kontaktnu fasadu sa kamenom vunom, predstavnici Knauf Insulation-a su odgovorili da garantuju za vunu u toku čitavog života objekta, ali da su u sistemu kontaktne fasade i drugi proizvođači koji pojedinačno garantuju za završne slojeve fasade.

Softver za proračun građevinske fizike

Na drugoj prezentaciji je firma Knauf Insulation predstavila svoj softver za proračun građevinske fizike KnaufTerm. Prezentacija je održana sedam dana nakon prethodne, u utorak 24. juna u hotelu President, u sastavu sportskog centra Kovilovo.

Okupljenim arhitektama i projektantima, predstavnici Knauf Insulation-a skrenuli su pažnju na neophodnost poznavanja i poštovanja postojećih građevinskih propisa kako bi se doprinelo kvalitetnoj gradnji. Glavni deo prezentacije bio je posvećen predstavljanju novog softvera, koji je nastao iz dugogodišnjeg teorijskog i praktičnog iskustva njegovih stvaralaca na polju termičke zaštite objekata. Program nudi niz prednosti, u šta su se posetioci mogli uveriti na licu mesta, ali i nakon prezentacije, ponevši sa sobom free verziju softvera koju su dobili na poklon.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


BAUDER
BAUDER
NOVI BEOGRAD
www.bauder.rs

TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

XELLA SRBIJA
XELLA SRBIJA
LAZAREVAC-VREOCI
www.ytong.rs

HABERKORN
HABERKORN
NOVI SAD-VETERNIK
www.haberkorn.rs

BEKAMENT
BEKAMENT
ARANĐELOVAC-BANJA
www.bekament.com

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovana 12.05.2021.
Gde mogu da se prijavim za promenu stolarij...
Miomir Mijić 10.05.2021.
Neki od tih čuvenih svetskih arhitekata su ...
Vladimír 09.05.2021.
EU je dala subvencije i Srbiji za energetsk...
Suza 06.05.2021.
Kako se odrzavaju betonske kade?
Biljana 05.05.2021.
U mnogim zgradama u bg place se grejanje in...