INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Rubikova kocka kao stočić

17.06.2011. | Gradjevinarstvo.rs

Fabio Teixeira je mladi dizajner iz Brazila koji za sebe kaže da zaista voli da radi na dizajnu proizvoda, da se trudi da poveže ideje sa održivim razvojem i da na taj način rešava potrebe potrošača. Kad god može, čita knjige ili surfuje internetom u podrazi za blogovima posvećenim dizajnu kako bi dobio teoretsku osnovu i inspiraciju koje će mu omogućiti da bude plodan i kvalifikovan dizajner. Želi da stvara ili podstiče projekte koji će unaprediti kvalitet života korisnika njegovih proizvoda.

Jedna od inspiracija bila mu je i Rubikova kocka. Najpoznatija kocka na svetu inspirisala je mladog dizajnera da stvori zabavan i praktičan stočić. Ovaj stočić je u potpunosti modularan. Isporučuje se u delovima i korisnici ga sami sklapaju na osnovu uputstva. Svako na taj način ima slobodu da raspoređuje boje kako mu odgovara, ali i da prema svojim potrebama pravi raspored otvorenog prostora za odlaganje stvari.

KUB + je projekat koji za cilj ima da donese preko potrebnu funkcionalnost u savremene domove ograničenog prostora. Kocka nema delove predviđene za lepljenje, već se sklapa pomoću drvenih tipli. Proizvedena je od iverice koja je pažljivo obrađena i zaštićena lakom.

Pošto se obojeni kvadrati pomeraju skidanjem i ponovnim kačenjem, kocku je veoma lako menjati. Svakako mnogo lakše nego orginalnu Rubikovu kocku!

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;