Arhitektonski biro u Britaniji proglašen krivim za smrt radnika tokom izgradnje

01.08.2010. | Building UK

Sud u Bristolu proglasio je arhitektonski biro Oxford Architects Partnership krivim za smrt radnika 2005. godine i odredio da plate kaznu od 120.000 funti, uz plaćanje sudskih troškova u visini od 60.000 funti.

Glavni izvođač, londonska firma Express Park Construction Company, takođe je proglašena krivim i platiće kaznu u visini od 75.000 i sudske troškove u visini od 68.000 funti.

Tim povodom izvršni inpektor za Health and Safety Executive, Sue Adsett, rekla je:

- Iako je retko da se projektanti optužuju po osnovu propisa o zdravlju i bezbednosti, moraju biti svesni da mogu biti odgovorni kada je bezbednost na radnom mestu ugrožena lošim projektom koji je doprineo nesreći na radnom mestu...

- Oni takođe moraju da obezbede da se postrojenjima i opremi može prići bezbedno, i da je rad na visećim užadima samo poslednja moguća opcija. HSE neće oklevati da preduzme kaznene mere protiv bilo koje kompanije ili pojedinca koji naprave propuste ugrožavajući bezbednost, naročito kada posledice budu tragične, kao u ovom slučaju.

Mesto nesreće

Prilikom gradnje konferencijskog centra u Bridžvoteru, Somerset, nakon pada poginuo je Dan Cairns (64) zaposlen kod podizvođača H&F Air Conditioning. On je radio na instalacijama za ventilaciju i klimatizaciju na platformi kojoj se pristupa merdevinama, a koje su voma blizu ivice krova.

Na krovu je projektovan samo manji parapet, nedovoljne visine da spreči pad radnika sa zgrade na zemlju, sa visine od 9m - mesto nesreće na fotografiji pored.

 

Linkovi:


 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


ALFATERM
ALFATERM
ČAČAK-LJUBIĆ
www.alfaterm.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

PLOTING
PLOTING
BEOGRAD-BORČA
www.ploting.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
stoja perkovic 25.11.2020.
Postovani,interesuju me ugradnja protocnog ...
Игор 14.11.2020.
Хвала Вам што сте поделили знање и искуство...
Darko 09.11.2020.
Bolje da je postao ministar turizma ili pra...
Bibi 04.11.2020.
Ko je raspisao tender i gde se može videti ...
Milan 03.11.2020.
Bravo super svaka cast !