INFONET-468X60-BANNER

BEST - Udruženje studenata tehnike Evrope organizuje kurs - Pametne kuće Budućnosti

19.07.2010. | Gradjevinarstvo.rs

I ove godine niška lokalna grupa BEST (Udruženje studenata tehnike Evrope), već tradicionalno, organizuje letnji akademski kurs. Ovog puta je tema kursa Pametne kuće budućnosti. Kurs će se održati u Nišu od 20. do 30. jula. Svečano otvaranje će biti održano 21. jula 2010. godine u 10h u Velikoj svečanoj sali Regionalne privredne komore.

Očekuje se i prisustvo gradonačelnika. Glavni pokrovitelj kursa je Grad Niš. Ostali partneri zaslužni za realizaciju kursa su: Schneider Electric, Wilo, Stan invest, Svetlost, Elektronski fakultet, Građevinsko–arhitektonski fakultet, Mašinski fakultet, Varing, Vizus, DMV. Glavni medijski pokrovitelj je Niška telavizija (NTV).

Kurs će se održavati u prostorijama Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu. Na njemu će učestvovati 25 studenata sa evropskih univerziteta, kao i 25 studenata sa tehničkih fakulteta Univerziteta u Nišu. Prijava za kurs je završena 3. jula.

Učesnici kursa će biti u mogućnosti da prisustvuju i učestvuju u svim akademskim aktivnostima u koje spadaju stručna predavanja, studije slučaja, kao i stručna ekskurzija koja se sastoji od posete pametnoj zgradi „B2“ u Beogradu. Predavanja će držati profesori niškog univerziteta, kao i renomirani stručnjaci iz Srbije.

Tu je naravno i studija slučaja (case study) koja podrazumeva praktičan rad učesnika koji će uz pomoć različitog materijala pokušati da reše određeni problem na temu kursa i kasnije prezentuju rešenje kako bi dobili sertifikate o uspešno pohađanom kursu i određeni broj transfer bodova koje mogu upotrebiti na univerzitetima sa kojih dolaze.

Pored akademskih, biće organizovane i brojne socijalne i kulturne aktivnosti, među kojima su najznačajnije „srpsko veče“ i „internacionalno veče“. Ne njima će studenti moći da predstave kulturu i tradiciju svojih zemalja kroz muziku, igru i kuhinju.

Takođe će biti organizovan i obilazak grada uz koji će strani studenti moći da se upoznaju sa brojnim znamenitostima i kulturno-istorijskim spomenicima Niša. Naravno, nezaobilazan deo su i brojne žurke i druženja na kojima će se verovatno izroditi lepa prijateljstva, a možda i po neka ljubav nakon kursa i ostaviti lepe uspomene učesnicima i organizatorima.

Više informacija o događaju možete pronaći na internet adresi kursa http://www.best.eu.org/nis/summer10

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;