PRIJAVA-468X60-BANNER

BEST - Udruženje studenata tehnike Evrope organizuje kurs - Pametne kuće Budućnosti

19.07.2010. | Gradjevinarstvo.rs

I ove godine niška lokalna grupa BEST (Udruženje studenata tehnike Evrope), već tradicionalno, organizuje letnji akademski kurs. Ovog puta je tema kursa Pametne kuće budućnosti. Kurs će se održati u Nišu od 20. do 30. jula. Svečano otvaranje će biti održano 21. jula 2010. godine u 10h u Velikoj svečanoj sali Regionalne privredne komore.

Očekuje se i prisustvo gradonačelnika. Glavni pokrovitelj kursa je Grad Niš. Ostali partneri zaslužni za realizaciju kursa su: Schneider Electric, Wilo, Stan invest, Svetlost, Elektronski fakultet, Građevinsko–arhitektonski fakultet, Mašinski fakultet, Varing, Vizus, DMV. Glavni medijski pokrovitelj je Niška telavizija (NTV).

Kurs će se održavati u prostorijama Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu. Na njemu će učestvovati 25 studenata sa evropskih univerziteta, kao i 25 studenata sa tehničkih fakulteta Univerziteta u Nišu. Prijava za kurs je završena 3. jula.

Učesnici kursa će biti u mogućnosti da prisustvuju i učestvuju u svim akademskim aktivnostima u koje spadaju stručna predavanja, studije slučaja, kao i stručna ekskurzija koja se sastoji od posete pametnoj zgradi „B2“ u Beogradu. Predavanja će držati profesori niškog univerziteta, kao i renomirani stručnjaci iz Srbije.

Tu je naravno i studija slučaja (case study) koja podrazumeva praktičan rad učesnika koji će uz pomoć različitog materijala pokušati da reše određeni problem na temu kursa i kasnije prezentuju rešenje kako bi dobili sertifikate o uspešno pohađanom kursu i određeni broj transfer bodova koje mogu upotrebiti na univerzitetima sa kojih dolaze.

Pored akademskih, biće organizovane i brojne socijalne i kulturne aktivnosti, među kojima su najznačajnije „srpsko veče“ i „internacionalno veče“. Ne njima će studenti moći da predstave kulturu i tradiciju svojih zemalja kroz muziku, igru i kuhinju.

Takođe će biti organizovan i obilazak grada uz koji će strani studenti moći da se upoznaju sa brojnim znamenitostima i kulturno-istorijskim spomenicima Niša. Naravno, nezaobilazan deo su i brojne žurke i druženja na kojima će se verovatno izroditi lepa prijateljstva, a možda i po neka ljubav nakon kursa i ostaviti lepe uspomene učesnicima i organizatorima.

Više informacija o događaju možete pronaći na internet adresi kursa http://www.best.eu.org/nis/summer10

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...

;