Perrinepod - luksuzna montažna kuća od prefabrikovanih armiranobetonskih modula

15.06.2010. | Gradjevinarstvo.rs

Perrinepod je proizvođač montažnih kuća i zgrada luksuznijeg tipa. U pitanju je gradnja prefabrikovanim armiranobetonskim panelima kako bi se dobila kapsula otporna i na ekstremne vremenske prilike.

Perrinepod luksuzne kuće najčešće čini nekoliko spojenih modula, često i različitih dimenzija kako bi se dobila razigranija forma. Na sajtu proizvođača se tvrdi da tipična kuća koju isporučuju na tržište ima dva do tri modula koji čine do 5 različitih kombinacija.

Zbog snage konstrukcije ove kuće se preporučuju posebno tamo gde je veoma moguće prisustvo izrazito jakih vetrova ili potresa.

O kako homogenoj armiranobetonskoj strukturi se radi najbolje oslikava podatak da se istim modulima mogu graditi višespratni objekti kao što su stambeni blokovi ili hoteli, a neki od ovih primera već se nalaze u različitim fazama realizacije.

Kada Perrinepod kaže "višespratno" misli se na standardni model koji je dovoljno jak da se njime načini objekat visine 30 spratova.

Standardni moduli Perrinepod kuće dostupni su u tri veličine:

  • 6m x 7.5m - pogodno za dvosobne jedinice
  • 9m x 7.5m - pogodno za trosobne jedinice sa jednim kupatilom
  • 12m x 7.5m - pogodno za četvorosobne jedinice sa dva kupatila

Napomena: na engleskom govornom području broj soba se najčešće izražava samo kroz broj spavaćih soba (jedna, dve ili tri, te je ovde prevedeno kao dvosobne, trosobne i četvorosobne).

Dakle, Perrinepod modulima mogu se graditi kuće u agresivnim sredinama (obale mora, trusna područja), urbane vile, luksuzna gradska naselja, hoteli, stambene jedinice u zonama visoke gustine naseljenosti, itd.

"Perrinepod kuće nisu inferiorna kopija urbanog stanovanja niti rešenje za udaljenu kuću koje ljudi prihvataju zbog drugih okolnosti" - kaže se na sajtu proizvođača.

Perrinepod Pty Ltd ima veliko iskustvo na tržištu nekretnina, ali i kao izvođač i proizvođač.

Na ovom video-klipu možete pogledati kako izgleda izgradnja kuće na sprat Perrinepod armiranobetonskom prefabrikovanom montažnom konstrukcijom, i to - za samo tri dana:

Cena Perrinepod kuće počinje od 100.000 evra za dvosobnu, dok oko 200.000 evra košta kuća sa tri spavaće i dva kupatila. Međutim, ako su termičke karakteristike tradicionalne kuće od opeke u Australiji R-1,9, Perrinepod ima R-6,8.

Na sajtu proizvođača možete pogledati izvedene hotele, projekte za rudarska naselja i druge projekte.

Linkovi:

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...
ljuba 29.09.2021.
Hajde da danas analiziramo ocene izvodljivo...
Savic 27.09.2021.
Jedno od najlepiših i najpoželjnijih naselj...