INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Based Upon obloge za enterijer - igra sa površinama, bojama i teksturama

29.04.2010. | Gradjevinarstvo.rs

Prvo što firma Based Upon iz Londona ističe na svom sajtu jeste da objasni svoje ime (based upon - zasnovano na): - Kada posmatramo istoriju kreativnih ideja nećemo naći nijednu koja je u potpunosti originalna - sve se zasniva na nečem drugom.

Firma Based Upon na tržištu predstavlja seriju višeslojnih teksturnih obloga od metala, smola i lakova namenjenih arhitektonskim, enterijerskim i dizajnerskim projektima.

Inspiracija za dobijene površine dolazi iz prirode: opalo lišće, linije ljudske šake, kože morske raže... A kompletan asortiman spreman je u vidu proizvoda koji se odmah mogu distribuirati na tržište ili isporučiti na gradilište.

Based Upon obloge mogu biti korišćene za završnu obradu plafona i zidova, ali i prilikom izrade monolitnih komada nameštaja. Takođe, ove obloge moguće je koristiti i na podovima gde tokom vremena, habanjem i drugim uticajima, menjaju svoj izgled zadržavajući fizičke tragove korisnika.

Ova kompanija radi sa metalom u tečnom i čvrstom obliku, i upravo u toj promeni agregatnih stanja, u pretakanju, sušenju, očvršćavanju metala pokušava da pronađe nove teksture za svoje proizvode. Ovakav proces rada zahteva dosta pažnje za detalj i upotrebu tradicionalnih tehnika obrade metala.

Završni proces zahteva posebnu pažnju jer tada, nakon izlivanja elemenata za oblaganje sledi peskiranje i poliranje metala ispod površinskog sloja odlivka koji formom podeća na teksturu zemlje.

Linkovi:

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;