PRIJAVA-468X60-BANNER

Kvalitet bazena je na prvom mestu

16.08.2023. | Gradjevinarstvo.rs

Moderni hoteli, turistička naselja i luksuzni stambeni kompleksi ne mogu se više zamisliti bez bazena, koji se može smatrati "karakteristikom" savremenog načina života. Bazen nosi dodatnu vrednost i postaje centralno mesto okupljanja i relaksacije, pružajući prostor za osveženje, fizičku aktivnost i druženje.

Bazeni

Kad je reč o obliku, dizajnu, izboru boja i završnih obloga, oni se prilagođavaju prostoru u kojem je planiranja gradnja kao i životnom stilu korisnika. Ipak, uživanje u prelepom ambijentu bazena trajaće koliko i kvalitet materijala koji je upotrebljen. Poštovanje stručnih standarda, tehnika izgradnje i pravilno primenjeni materijali su temelji njegove trajnosti. Kada planirate buduće očaravajuće okruženje, ključno je pratiti dobro definisane korake iskusnih majstora i iskoristiti prednosti najboljih materijala i rešenja. Tako ćete lako i sigurno stići do kvalitetnog prostora za osveženje, rekreaciju i opuštanje bez kojeg nije moguće zamisliti nijedan dan.

Bazen

Hidroizolacija - dobra osnova svakog bazena

Ako želite savršen bazen, ključne su ideje dizajnera koji kreira izgled baš po vašoj želji i majstorstvo izvođača, koji realizuje čitav posao pomoću kvalitetnih materijala. Najvažniji korak u izgradnji bazena je hidroizolacija, koja osigurava njegovu dugovečnost i funkcionalnost. Hidroizolacija štiti bazenske zidove i pod od curenja i štetnih efekata vode, sprečavajući njihovo oštećenje tokom vremena.

Hidroizolacija

Da bi se postigao ovaj efekat, izvođači često koriste Mapelastic, fleksibilni cementni hidroizolacioni premaz, koji omogućava pouzdanu i dugotrajnu zaštitu od neželjenog dejstva vode. Vrhunska vodonepropusnost ovog proizvoda dokazana je na više od 300 miliona kvadratnih metara ugrađenih u mnogobrojne bazene širom sveta, među kojima su mnogi građeni za najbitnija sportska takmičenja. Njegova glavna prednost je fleksibilnost. S obzirom da je beton podložan pucanju usled promena temperature i drugih uticaja, Mapelastic može uspešno da premosti nastale mikropukotine i očuva integritet hidroizolacionog sistema.

Kvalitetan lepak za savršeno prianjanje

Za lepljenje završnih obloga u bazenu preporučuje se cementni lepak Ultralite S2 Flex, koji takođe ima odličnu fleksibilnost i odlično reaguje na naprezanja u podlozi, umanjujući rizik od pucanja i odvajanja završne obloge. Njegova prednost je i lako nanošenje gletericom, odlično prianjanje na poleđinu pločica bilo koje vrste i formata.

Lepak

Među prednosti po kojima se ovaj lepak izdvaja spada produženo otvoreno vreme u odnosu na tradicionalne cementne lepkove. Izvođačima ovo mnogo znači, jer je omogućeno više vremena za korekcije, što je posebno važno na višim temperaturama ili radu na otvorenom. A ako je vaš izbor stakleni mozaik, fina granulacija i snežnobela boja istaći će u prvi plan boje i teksturu mozaik pločica.

Fuge - estetika i dugotrajnost

Kako bi fuge ostale dugotrajne i izdržljive u bazenima, majstori preporučuju epoksidnu masu za fugovanje Kerapoxy Easy Design. Ona je otporna na hemikalije poput hlora ili drugih sredstava za održavanje kvaliteta vode, i osigurava dugotrajnost i stabilnost ugrađenog materijala. Vlasnici i izvođači imaju mogućnost da izaberu boju iz široke palete tonova, a boje su postojane i ne podležu promenama usled UV zračenja. Ono što izdvaja ove mase je i sigurnost u održavanju visokog nivoa higijene, pošto je otporna na pojavu buđi i sertifikovana kao proizvod koji sprečava stvaranje i umnožavanje mikroorganizama.

Silikonska masa za zaptivanje Mapesil AC, takođe otporna na buđ, zaokružuje vodonepropusnost na ključnim mestima u bazenu kao što su spoljašnji i unutrašnji uglovi i spojevi kod stepenica, hidromasažnih kada, podvodne rasvete, mlaznica i sličnih elemenata.

Bazeni

Bazeni u Srbiji i u svetu

U Srbiji, mnogo bazena i spa centara je izgrađeno vrhunskim Mapei materijalima. Među njima se nalaze hotel Fruške Terme, gde su na celom kompleksu primenjena raznovrsna sistemska rešenja. Takođe, tu je i hotel i sportski kompleks Crni Vrh na Divčibarama, bazenski kompleks hotela Tonanti u Vrnjačkoj Banji, bazen u sklopu Silver Lake Resorta na Srebrnom jezeru i mnogi javni bazeni. Primena Mapei rešenja obuhvatala je različite korake kao što su reprofilacija betonske konstrukcije, hidroizolacija, postavljanje pločica, fugovanje i zaptivanje.

Bazeni

Mapei je ključni partner u izgradnji bazena za olimpijske igre i druga velika sportska takmičenja još od 50-ih godina prošlog veka, koji nastavlja da gradi svoju višedecenijsku reputaciju i poverenje razvojem inovativnih proizvoda. Iskustvo i inovacije, usklađene sa potrebama savremene građevinske industrije, pružaju pouzdanost i dugotrajnost rešenja čak i na najzahtevnijim projektima koji se realizuju kako u Srbiji tako i širom sveta.

Fotografije: Mapei

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pele 28.09.2023.
Ja sam bio skeptičan kaoa su mi nudili ali ...
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...

;